logo


Με σχεδόν εξασφαλισμένη τη χορηγία τριών εκδηλώσεων από την Εθνική Τράπεζα, θα πραγματοποιηθούν τα φετινά ΔΙΟΝΥΣΙΑ, των οποίων το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ. Φέτος, το θέατρο έχει τον πρώτο λόγο με 8 παραστάσεις στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου να κλείνει τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας το έργο του Πιραντέλλο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”. Επιπλέον, και για να εμπλουτισθεί το πρόγραμμα και με εκδηλώσεις πέραν των θεατρικών παραστάσεων, το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συναυλίας με το Μ. Μητσιά, στην οποία θα συμμετάσχουν η Π. Αστεριάδη και ο “δικός μας” Γ. Δανέζης χωρίς αμοιβή, την Παρασκευή 11/9, το 5ο Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου το Σάββατο 12/9, συναυλία για τη νεολαία με το Δούρειο Ίππο και τη Σ. Μαριολά την Κυριακή 13/9 (τα παραπάνω θα χορηγήσει η Τράπεζα), καθώς και Μουσική Πολιτιστική Εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛΥΡΑΥΛΟΣ» τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Η οριστική απόφαση για τη χορηγία και το ακριβές ποσόν που η Τράπεζα θα διαθέσει θα ληφθεί αύριο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ. ενώ, σύμφωνα με ρητή διαβεβαίωση τόσο του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη όσο και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση, σε περίπτωση μη χορηγίας των εκδηλώσεων από την Τράπεζα, αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν. Επιφυλάξεις για την επιλογή Μητσιά εξέφρασε η Ε. Ρουφάνη, η οποία δήλωσε “εγκλωβισμένη” επί μήνες στην προετοιμασία του Διαδημοτικού Φεστιβάλ για το οποίο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα και ανακοίνωσε την παραίτησή της από μέλος του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ μετά τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, και περί το τέλος Σεπτεμβρίου: “Αισθάνομαι ότι και σήμερα ως διακοσμητικό μέλος ψηφίζω μια ουσιαστικά προειλημμένη απόφαση για τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ. Η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι καθαρά προσωπική και οφείλεται σε λόγους αρχής. Θέλω να διαφυλάξω το ύφος και το ήθος με το οποίο προσπάθησα να υπηρετήσω την Τέχνη στον τόπο μου”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ρουφάνη.
Ο προϋπολογισμός των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ για το παραπάνω πρόγραμμα ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ, ενώ από την Τράπεζα έχουν ζητηθεί 13.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ

Παρασκευή 4/9/15
Θεατρική Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου, Ε. Χόρβατ, «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης».

Σάββατο 5/9/15
Θεατρική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», (Παιδική Σκηνή), Αγγελικής Δαρλάση, «Ονειροφύλακες».

Κυριακή 6/9/15
Θεατρική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Ευτυχίας Δρακοπούλου, «Η Πανσιόν».

Δευτέρα 7/9/15
Θεατρική Παράσταση από την Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου, Μέντη Μποσταντζόγλου, «Φαύστα, η απωλεσθείς κόρη».

Τρίτη 8/9/15
Θεατρική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», (Παιδική Σκηνή) Α. Σ. Εξυπερύ, «Ο μικρός πρίγκιπας».

Τετάρτη 9/9/15
Θεατρική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Ντίνου Σπυρόπουλου, «Γκόλφω for ever».

Πέμπτη 10/9/15
Θεατρική Παράσταση από την Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής, Π. Παναγόπουλου, Ε Πλατή, «Ζητούνται νέοι και νέες».

Παρασκευή 11/9/15
Μουσική Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά (ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ).

Σάββατο 12/9/2015
Πολιτιστική Εκδήλωση «5ο Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου» με θέμα «Πάμε σαν άλλοτε..» με τραγούδια και καντάδες.
(ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ).

Κυριακή 13/9/15
Μουσική εκδήλωση «Νέοι καλλιτέχνες» με τη Σαβέρια Μαριολά και τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ. (ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ).

Δευτέρα 14/9/2015
Μουσική Πολιτιστική Εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛΥΡΑΥΛΟΣ»
με τίτλο «3000 χρόνια Ελληνική Μουσική».

Τετάρτη 16/9/2015
Θεατρική Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Διονύσου, Λ. Πιραντέλλο, «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 8.30 μ.μ.
Ειδικά για το Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου η ώρα έναρξης ορίζεται στις 8 μ.μ.