logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Διονύσου με τη συνεργασία του Ο.Ν.Α.Π. «ο Θέσπις» υλοποιεί προγράμματα δημοτικού αθλητισμού για την περίοδο Οκτωβρίου 2015-Ιουνίου 2016. Τα προγράμματα αφορούν στην κάλυψη ευρέος φάσματος αναγκών των δημοτών και πολιτών και, πιο συγκεκριμένα, στην δημιουργία ακαδημιών για ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, basketball, volleyball, handball), σε προγράμματα γενικής άθλησης (για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας) για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, άνδρες και γυναίκες σε προγράμματα υποστήριξης και προετοιμασίας των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων που θα εξεταστούν σε αθλητικές δοκιμασίες, καθώς και σε προγράμματα για Α.Μ.Ε.Α.. Ο δημοτικός αθλητισμός δεν αφορά στον σωματειακό αγωνιστικό αθλητισμό, τον οποίο συνεχίζουν να υπηρετούν τα αθλητικά σωματεία και οι σύλλογοι.
Σκοπός είναι η πρόληψη και η προαγωγή της δημόσιας υγείας, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών και ενηλίκων, η ανάπτυξη των ψυχοσωματικών δεξιοτήτων των παιδιών και η καλλιέργεια συλλογικού πνεύματος και πειθαρχίας.
Ο Δήμος και ο Θέσπις, για την υλοποίηση των προγραμμάτων, αξιοποιούν τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, κλειστά και ανοιχτά γυμναστήρια και γήπεδα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, κατά τις απογευματινές ώρες.
Τα προγράμματα αφορούν, ειδικότερα, σε:
-Ακαδημίες ομαδικών αθλημάτων (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ) για παιδιά και νέους.
-Πρόγραμμα Αθλημάτων Στίβου.
-Πρόγραμμα προετοιμασίας υποψηφίων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που περιλαμβάνουν αθλητικές δοκιμασίες.
-Πρόγραμμα Γενικής Άθλησης Ενηλίκων.
-Πρόγραμμα Άθλησης ΑΜΕΑ.
Το κόστος εγγραφής – συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 10€ (ανά παιδί/ενήλικα) για τους κατόχους της δωρεάν Κάρτας Δημότη, και 5€ (ανά παιδί) για παιδιά τριτέκνων ή πολυτέκνων οικογενειών, κατόχων -επίσης- της δωρεάν Κάρτας Δημότη.
Για όσους δεν επιθυμούν να εκδώσουν Κάρτα Δημότη, το κόστος ανέρχεται σε 20€ (ανά παιδί/ενήλικα) και σε 10€ (ανά παιδί) για παιδιά τριτέκνων ή πολυτέκνων οικογενειών.
Το κόστος εγγραφής – συμμετοχής είναι ανταποδοτικό με την μορφή αγαθών ή υπηρεσιών.
Σε περίπτωση που δημότης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να καταβάλει το κόστος εγγραφής – συμμετοχής μπορεί να το δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης και να απαλλαγεί από την σχετική υποχρέωση.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 15:00.
Για τη συνεχή ενημέρωση των δημοτών λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2132030621 (09:00–14:00 καθημερινά), το email summercamp2015@dionysos.gr και η σελίδα του Facebook SummerCamp 2015 Δήμου Διονύσου.
Μετά την υποβολή της αίτησης θα λάβετε email επιβεβαίωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες, στα παραπάνω στοιχεία.

Οι Αντιδήμαρχοι

Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηλίας Υφαντής

Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός