logo


Μετά τις επικείμενες κεντρικές εκλογές, και συγκεκριμένα την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής σε ειδική δημόσια συνεδρίαση. Αυτό ανακοινώθηκε στη χθεσινή (26/8) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε και αποφασίσθηκε ο απολογισμός να γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου.
Σύμφωνα με το Δημοτικό Κώδικα, η ειδική αυτή συνεδρίαση περιλαμβάνει απολογισμό πεπραγμένων για την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, απευθύνεται στους κατοίκους, στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς του τόπου και κανονικά πραγματοποιείται μέχρι τα τέλη Ιουνίου κάθε χρόνου. Όπως όμως απάντησε σε σχετικές παρατηρήσεις της μειοψηφίας ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης και η εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Β. Ρηγοπούλου, φέτος τα γεγονότα στην κεντρική πολιτική σκηνή οδήγησαν στην απόφαση για απολογισμό τον προσεχή Σεπτέμβριο, που επιπροσθέτως συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου θητείας της νέας Διοίκησης. Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Ζαμάνης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η μεγαλύτερη προσέλευση κατοίκων, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πρακτική που ήθελε τον απολογισμό να γίνεται τον Αύγουστο, με εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση κοινού λόγω καλοκαιρινών διακοπών.
Τη δυνατότητα να τοποθετηθούν, έστω και σε περιορισμένο χρόνο, οι δημοτικές παρατάξεις ζήτησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου ο Σπ. Σπηλιώτης, ενώ ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, ζήτησε από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να δώσουν στη διαδικασία του απολογισμού ουσιαστικά χαρακτηριστικά και κάθε δυνατή δημοσιότητα, μια που πρόκειται για διαδικασία “σοβαρή και χρήσιμη για τη χάραξη σωστού προσανατολισμού”.
Επιβεβαιώνοντας, τέλος, εμμέσως πλην σαφώς τις εκτιμήσεις της Οδού Διονύσου, ο κ. Ζαμάνης στο περιθώριο της συνεδρίασης μίλησε για ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησής του στον οποίο πηγαίνει «χαρούμενος- αν και όχι πλήρως ικανοποιημένος»- για το έργο που έχει κιόλας επιτευχθεί στους πρώτους 12 μήνες της θητείας του.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Σύμφωνα με τον τεχνκό του site, λόγω των πολλών προσβολών από ιό, προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες σε κάποιες από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν αδύνατη η ανάρτηση φωτογραφιών. Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών και ελπίζουμε σε γρήγορη αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος.