logo


Η χθεσινοβραδινή (24/8) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ, εξ αναβολής μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα, προστέθηκε στη σειρά με τις άχαρες διαδικασίες που το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα περισσότερα συλλογικά όργανα του Δήμου: Απαρτία που μετά βίας επιτεύχθηκε, αντεγκλήσεις, εντάσεις, ακόμη και προσβολές, και στο τέλος αποχωρήσεις και διαμαρτυρίες. Και όλα αυτά στη σκιά της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου, της παραίτησης- και ανεξαρτητοποίησης- του Αντιπροέδρου Δ. Ράικου, αλλά και της κοινής προσφυγής κατά της παραπάνω απόφασης, την οποία συνυπογράφουν εκτός από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, και ο κ. Ράικος και ο (ακόμη) Πρόεδρος Β. Δαρδαμάνης.
Τα μόλις 8 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση (η οποία, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Δημαρχείο και για πρώτη φορά μαγνητοφωνήθηκε) ψήφισαν κατά πλειοψηφία τα τρία θέματα που αφορούσαν στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ, στην εκπόνηση από το Δήμο προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, και στην αναγκαία γι’ αυτά αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Η διαφοροποίηση των Γ. Κομνηνάκη και Ε. Ρουφάνη, αν και αναμενόμενη, συνοδεύτηκε επιπλέον από διαμαρτυρίες και εγκλήσεις προς τον Πρόεδρο, μια που τα μέλη του ΘΕΣΠΙ- όπως τόνισαν επανειλημμένως- εξακολουθούν να παραμένουν στο σκοτάδι, όσον αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων, και ουδέποτε ζητείται η άποψή τους, παρόλο που το Νομικό Πρόσωπο παρουσιάζεται ως συνδιοργανωτής.
Κυρίαρχο στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης, τέλος, η δήλωση της κ. Ρουφάνη πως αποσύρει την αντιπροσώπευσή της στο διαδημοτικό φεστιβάλ θεάτρου, που αποτελεί κομμάτι των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ και πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον παλιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο: Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, υπάρχει η πρόθεση από το ΘΕΣΠΙ για μεταφορά τριών από τις 10 παραστάσεις σε άλλο χώρο του Δήμου, ώστε στο Διόνυσο να πραγματοποιηθούν 2 συναυλίες και το Συμπόσιο Αμπέλου και Οίνου, με στόχο να εμπλουτισθεί το δεκαήμερο με εκδηλώσεις πέρα των παραστάσεων. Την παραπάνω εξέλιξη θεώρησε ειλημμένη απόφαση η κ. Ρουφάνη, επισημαίνοντας επιπλέον και τις τεχνικές δυσκολίες στην αλλαγή του προγράμματος.
Σε σχετική σημερινή της επιστολή με τον τίτλο Ανατροπή προϋποθέσεων για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο 8ο Διαδηματικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, την οποία απευθύνει και προς τους υπεύθυνους του διαδημοτικού φεστιβάλ αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις και στα μέλη του ΘΕΣΠΙ και στο Δήμο, εκφράζει την αγανάκτησή της για τον παροπλισμό που της επεβλήθη:

Από: Ελένη Ρουφάνη, αντιπρόσωπο του Ο.Ν.Α.Π «Ο ΘΕΣΠΙΣ», Δήμου Διονύσου στο 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Διονύσου (Α΄ Σκηνή Αγίου Στεφάνου)
Προς: Τους Υπεύθυνους Διοργάνωσης του 8ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Θέμα: Ανατροπή προϋποθέσεων για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Άγιος Στέφανος, 25/8/15
 
Κυρίες, κύριοι,
Είμαι στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις, βάσει των οποίων εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στο 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ:
Α) Παρά τις επίμονες προσπάθειες και επαναλαμβανόμενες εισηγήσεις και εκκλήσεις μου προς το Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π «Ο ΘΕΣΠΙΣ», (βλέπετε συνημμένα, των πρώτων και των τελευταίων από τις σχετικές εισηγήσεις μου), έως και σήμερα Τρίτη 25/8/15, ο χώρος στο Θέατρο Διονύσου δεν είναι προετοιμασμένος για να υποδεχθεί τις παραστάσεις.
Β) Στο Δ.Σ. της Δευτέρας 24/8/15, όπου επιτέλους μπήκε το θέμα των «Διονυσίων» (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα κάλυπτε για τέταρτη συνεχή χρονιά το «Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου»), χωρίς να έχει σταλεί σχετική εισήγηση από τον πρόεδρο, ούτε να επισυνάπτονται έστω οι δικές μου και με τρόπο διαδικαστικά απαράδεκτο (η απαρτία είχε εξασφαλιστεί με τα οκτώ από τα δεκαπέντε μέλη, όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση και απέμειναν έξι, μετά από την εξώθηση προς αποχώρηση δύο εξ’ αυτών, μεταξύ των οποίων και εγώ), αποφασίστηκε:
1) Η μεταφορά των δύο τελευταίων παραστάσεων (και της δικής μας πρόβας, κατάσυνέπεια) σε άλλο χώρο, που δε συγκεκριμενοποιήθηκε, μέχρι την ώρα της αποχώρησής μου.
2)  Η προκήρυξη διαγωνισμού για την ηχοφωτιστική κάλυψη, με την αιτιολογία ότι ο πρόεδρος δεν έχει υπογράψει την απόφαση για την ανάθεση στον Ντίνο Μεταλλίδη. Σημειώνεται ότι δεν είχα λάβει σχετική ενημέρωση, παρά αφού είχαν πραγματοποιηθεί οι παραστάσεις της ομάδας μας τον Ιούλιο. Επικοινώνησα τότε με τον κύριο Μεταλλίδη, ο οποίος προς τιμήν του δήλωσε ότι δεν τον ενοχλεί να υποβάλει καινούργια προσφορά. Παρά τις προσπάθειές μου να διευθετηθεί, έστω με αυτόν τον τρόπο, αλλά τουλάχιστον εγκαίρως το πρόβλημα, καταλήξαμε στη χθεσινή τραγελαφική απόφαση.
 
Με δεδομένα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, όσο αφορά:
α) τα διαδικαστικά ατοπήματα ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και τον Ο.Ν.Α.Π «Ο ΘΕΣΠΙΣ»,
β) την προσωπική μου εμπλοκή με υπερβολικό κόστος χρόνου, κόπου και ψυχικής ταλαιπωρίας,
γ) τον παροπλισμό μου, σε σχέση με το ρόλο που μου ανετέθη και εν τέλει τον έντεχνο και προμελετημένο καταλογισμό ευθυνών στο πρόσωπό μου
δεν είχα άλλη επιλογή, παρά την αποχώρησή μου από το χθεσινό Δ.Σ.
 
Παρόλα αυτά, αν η διοργάνωση και οι θίασοι που συμμετέχουν στο 8ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, η σκηνοθέτης και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αγίου Στεφάνου, καθώς και οι λοιποί εμπλεκόμενοι αποδεχτούν τις υπάρχουσες συνθήκες και όρους ολοκλήρωσης της συμμετοχής μας στο Φεστιβάλ, θα συνεχίσω να τη στηρίζω με όσες δυνάμεις μού επιτρέπει ο παροπλισμός που μου επεβλήθη.
Με μεγάλη μου λύπη για τη ματαίωση του κόπου, του χρόνου και της ψυχικής κατάθεσης όλων μας, σας παραπέμπω στους υπεύθυνους για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεννόηση.
 
Μ’ εκτίμηση και ειλικρινή απογοήτευση,
Ελένη Ρουφάνη

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Σύμφωνα με τον τεχνκό του site, λόγω των πολλών προσβολών από ιό, προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες σε κάποιες από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν αδύνατη η ανάρτηση φωτογραφιών. Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών και ελπίζουμε σε γρήγορη αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος.