logo


Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορία 4) για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.
Σε εφαρμογή λήψης εκτάκτων μέτρων λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, εφαρμόζεται για αύριο (από 7 το πρωί έως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας) το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Ο Δήμος Διονύσου συνιστά στους κατοίκους να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές και να αποφύγουν κάθε είδους εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά ή καπνό να ειδοποιήσουν ΑΜΕΣΩΣ τo Πυροσβεστικό Σώμα (τηλ.199) δίνοντας σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, καθώς και το είδος της βλάστησης που καίγεται.