logo


Με εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή, θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, τα πρώτα χειμερινά προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Ψυχαγωγίας, που ο Δήμος θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και που απευθύνονται σε 500-600 παιδιά Δημοτικού ηλικίας 6-12 ετών.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Υφαντή, πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια των επιτυχημένων φετινών καλοκαιρινών camps, στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά του Δήμου, και θα περιλαμβάνουν μελέτη, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, με διάρκεια τη σχολική χρονιά, από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Τα προγράμματα θα υλοποιούνται σε 7 Δημοτικά Σχολεία- ένα για κάθε Δημοτική Κοινότητα- για τέσσερις ώρες κάθε απόγευμα (4.30- 8.30), ενώ εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης και 8ου σχολείου ανάλογα με τη ζήτηση, καθώς και η έναρξη των προγραμμάτων αμέσως μετά το σχολικό πρόγραμμα σε σχολεία όπου δεν θα εφαρμοστεί το Ολοήμερο.
Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 1,5 ώρα για ελεύθερη μελέτη και 1,5 ώρα για μια ακόμη δραστηριότητα (Μουσικοκινητική, Θεατρικό Παιχνίδι, Εικαστικά και Κατασκευές, Μοντέρνος Χορός και Ομαδικά Παιχνίδια) ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, ενώ παρεμβάλλεται διάλειμμα μισής ώρας.
Σημαντικό στοιχείο των προγραμμάτων, σύμφωνα και με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Υφαντή, αποτελεί η μη υποχρεωτική παρακολούθηση των προγραμμάτων, ενώ η περιστασιακή συμμετοχή, για τη διευκόλυνση των γονιών, επεκτείνεται και σε παιδιά Νηπιαγωγείου.
Οι- ηλεκτρονικές- αιτήσεις συμμετοχής, θα ξεκινήσουν στις 27 Αυγούστου, με το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλλουν οι γονείς να είναι συμβολικό, και να αφορά στην κράτηση της θέσης, ενώ και πάλι όσοι αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν, απαλλάσσονται από τη σχετική υποχρέωση.
Όσον αφορά στο προσωπικό που θα κληθεί να διεκπεραιώσει τα προγράμματα (δάσκαλοι, μουσικοί, γυμναστές κ.λπ.), αυτό θα προσληφθεί- όπως και στην περίπτωση των καλοκαιρινών camps- μέσω αναδόχου εταιρείας, που θα επιλεγεί με την ίδια διαδικασία του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Διατηρεί εντούτοις ο Δήμος τη δυνατότητα να επιβάλει το κατάλληλο προσωπικό που θα απασχοληθεί στα προγράμματα, σε περίπτωση που δεν είναι αποδεκτές οι προτάσεις του αναδόχου, όπως ακριβώς έγινε και με τα καλοκαιρινά προγράμματα, στα οποία απασχολήθηκαν αποκλειστικά Διονυσιώτες εκπαιδευτές.
Το συνολικό κόστος για τα προγράμματα εκτιμάται στις 175.000 ευρώ για τους εννέα μήνες, ενώ αβέβαιος παραμένει ο αριθμός των παιδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή, με το επιπλέον δεδομένο πως αναμένεται περαιτέρω στροφή των μαθητών από τα ιδιωτικά προς τα δημόσια σχολεία.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Σύμφωνα με τον τεχνκό του site, λόγω των πολλών προσβολών από ιό, προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες σε κάποιες από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν αδύνατη η ανάρτηση φωτογραφιών. Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών και ελπίζουμε σε γρήγορη αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος.