logo


Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη 26/8 είναι και αυτό της στέγασης των σχολικών συμβούλων 5 εκπαιδευτικών περιφερειών Δημοτικής Εκπαίδευσης σε γραφείο 40 τ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα στο Διόνυσο. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Β. Κοκμοτού, πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση του χώρου με διάρκεια 2 ετών που με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να παραταθεί, και με την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών αναγκών (ΔΕΗ κατ’ αναλογία, καθαριότητα, τηλέφωνο, εξοπλισμός, θέρμανση κατ’ αναλογία) να βαρύνει την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης.
Από την άλλη πλευρά, στη συνημμένη επιστολή του συντονιστή σχολικού συμβούλου Α. Ζεργιώτη προς την Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζεται ως ήδη ειλημμένη η απόφαση για τη- μόνιμη μάλιστα- στέγαση των σχολικών συμβούλων στο Διόνυσο, “μετά από σχετική αναζήτηση, εντατικές επαφές και συνεχείς συνεννοήσεις με τους τοπικούς φορείς και τις Δημοτικές Αρχές” τόσο της πόλης μας όσο και του Δήμου Αχαρνών. Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, ο εν λόγω χώρος κρίνεται ως ο πλέον ενδεδειγμένος μια που είναι δημοσίου συμφέροντος, πληροί τις προδιαγραφές, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από κεντρική οδική αρτηρία, είναι σύγχρονος με άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές, χωροταξικά βρίσκεται στο καταλληλότερο σημείο, ενώ δίπλα υπάρχει αίθουσα (σ.σ. ο χώρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Δημοτικής Κοινότητας) για τις τυχόν εκδηλώσεις (επιμορφωτικές συναντήσεις, σεμινάρια κ.λπ.) με τους εκπαιδευτικούς των Περιφερειών.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Σύμφωνα με τον τεχνκό του site, λόγω των πολλών προσβολών από ιό, προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες σε κάποιες από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν αδύνατη η ανάρτηση φωτογραφιών. Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών και ελπίζουμε σε γρήγορη αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος.