logo


Η είδηση κυκλοφορεί ήδη σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα και αφορά στην επιβολή προσωρινής αργίας είκοσι ημερών στον τέως Δήμαχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη για παράβαση καθήκοντος από βαρειά αμέλεια, λόγω παράνομης απασχόλησης 10 συμβασιούχων, ήδη από την εποχή που ήταν Πρόεδρος στην Κοινότητα Κρυονερίου. Ο κ. Καλαφατέλης σε δήλωσή του στην Οδό Διονύσου επισημαίνει πως “Όσον αφορά την αίτηση αναστολής της πειθαρχικής ποινής που είχε επιβληθεί απο το ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ποινής θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.

kalaf
Η δικαίωση του δικαστικού αγώνα των εργαζομένων δικαιώνει και εμένα ηθικά. Και σήμερα θα υπερασπιζόμουνα με την ίδια θέρμη τα δικαιώματά τους”.
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε από το kifissia24.gr ενώ η είδηση εμφανίζεται και σε πολλά ακόμη ΜΜΕ:
Σε 20ήμερη προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του τέθηκε ο Ιωάννης Καλαφατέλης, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, λόγω της παράνομης απασχόλησης δέκα συμβασιούχων.

Να σημειωθεί ότι το πειθαρχικό παράπτωμα διαπράχθηκε από τον Ιωάννη Καλαφατέλη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο που είχε την ιδιότητα του προέδρου της πρώην κοινότητας Κρυονερίου, ενώ σήμερα κατέχει την ιδιότητα του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διονύσου.

Ειδικότερα, ο Ιωάννης Καλαφατέλης υπό την ιδιότητα του κοινοτάρχη, απασχολούσε δέκα συμβασιούχους, παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τη δικαστική μάχη μονιμοποίησης τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Έτσι, κρίθηκε ότι ο Ιωάννης Καλαφατέλης τέλεσε από βαριά αμέλεια το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια, παραλείποντας να παρακολουθήσει, όπως όφειλε, την εξέλιξη της δικαστικής εκκρεμότητας, αλλά και να ελέγξει τις συνθήκες απασχόλησης κι αμοιβής των απασχολούμενων στον δήμο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει στην απόφασή του ότι δεν μπορεί να αναστείλει πειθαρχική απόφαση, καθώς η άμεση εκτέλεση της επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Επίσης, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του πρώην κοινοτάρχη, όπως είναι περί ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης που θα υποστεί από την εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής, κ.λπ.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Σύμφωνα με τον τεχνκό του site, λόγω των πολλών προσβολών από ιό, προέκυψαν τεχνικές δυσκολίες σε κάποιες από τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν αδύνατη η ανάρτηση φωτογραφιών. Ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών και ελπίζουμε σε γρήγορη αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος.