logo


Πόλεμος Δελτίων Τύπου, κλιμάκωση αντιπαραθέσεων, όξυνση του ήδη τεταμένου κλίματος ανάμεσα στις παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής και της μειοψηφίας- τα παραπάνω “γέννησε” η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταργηθεί Ο ΘΕΣΠΙΣ. Μετά το κοινό Δελτίο Τύπου των τριών από τις 4 παρατάξεις- Ενωτική Πρωτοβουλία, Νέα Πνοή για το Διόνυσο και Δημοκρατική Ανατροπή, που συνυπογράφεται και από τον ανεξάρτητο πλέον Αντιπεόεδρο του ΘΕΣΠΙ Δ. Ράικο– και την αυτόνομη σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ακολούθησε απάντηση από τη Διοίκηση του Δήμου, η οποία συνάντησε την άμεση διάψευση τόσο του κ. Ράικου όσο και της Νέας Πνοής, αλλά και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με ιδιαιτέρως βαρείς χαρακτηρισμούς για το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αντίστοιχη απάντηση εκ μέρους του Β. Δαρδαμάνη, που παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ  κατά την επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει, ενώ άδηλες παραμένουν οι προθέσεις του για τη στάση που θα τηρήσει στο εξής αναφορικά με τη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή:

Δημοτική Αρχή: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για “πραξικοπηματική” διαδικασία

29/7/2015

Σε απάντηση του κοινού δελτίου Τύπου παρατάξεων της μειοψηφίας καθώς και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δ. Ράικου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

1. Οι κατηγορίες για «πραξικοπηματικές, παράνομες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες» είναι παντελώς ανυπόστατες δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή γνωμοδότηση του αρμοδίου Νομικού Συμβούλου του Δήμου (αρ. πρωτ. 21606) με βάση την οποία η συμμετοχή στη συζήτηση και στην ψηφοφορία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ ΟΝΑΠ «Ο Θέσπις» θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της σύνολης διαδικασίας.

2. Η αποφυγή του διαλόγου και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά χρεώνονται αποκλειστικά στις παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες επέλεξαν να απόσχουν από τη διαδικασία και να στερήσουν τη δυνατότητα διατύπωσης κριτικής, προτάσεων και επιχειρημάτων στο θεσμοθετημένο πεδίο, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Το ζήτημα της διατήρησης ή κατάργησης του ΝΠΔΔ ΟΝΑΠ «Ο Θέσπις» έχει ανοίξει με πρωτοβουλία και ευθύνη της δημοτικής αρχής και μάλιστα επίσημα όταν ο Δήμαρχος ζήτησε την άποψη του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου. Η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει ούτε καν έως τώρα (!) τις τεκμηριωμένες προτάσεις είτε για τη διατήρηση και εξυγίανση του Νομικού Προσώπου είτε για την κατάργηση και το διάδοχο σχήμα αυτού.

Δ. Ράικος: “Κύριοι ψεύδεστε”

30/7/2015

Σε απάντηση του από 29/07/2015 Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Αρχής που αφορά απάντηση στην κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και εμού προσωπικά για το θλιβερό Δημοτικό Συμβούλιο της 21/7/2015 με το οποίο και μετά από τις γνωστές μεθοδεύσεις σας αποφασίσατε την κατάργηση του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ», σε ό,τι με αφορά έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Σας πείραξε η φράση «πραξικοπηματικές, παράνομες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες» που αναφέρουμε στο Δελτίο Τύπου και απαντάτε ότι υπάρχει γραπτή γνωμοδότηση με αρ. πρωτ. 21606 του Νομικού Συμβούλου. Σας υπενθυμίζω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο μας είχατε πει ότι υπάρχει προφορική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου και ότι σε ερώτημά σας στην υπερκείμενη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) δεν σας δόθηκε απάντηση γιατί δεν υπήρχε προηγούμενο.

Πότε λέτε αλήθεια, στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στο Δελτίο Τύπου. Και αν υπήρχε γραπτή γνωμοδότηση γιατί δεν μας την κοινοποιήσατε. Και κάτι ακόμα, όταν αναφέρεστε σε αρ. Πρωτοκόλλου πρέπει να αναφέρετε και την ημερομηνία του.

2. Μας κατηγορείται ότι με την στάση μας δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος. Μήπως ξεχνάτε ότι μας απαγορεύσατε τον λόγο, ότι την όλη διαδικασία την μεθοδεύσατε έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε καταγγελία και αποχώρηση για να μην υπάρξει διάλογος.

3. Αναφέρετε ότι ο διάλογος για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙΣ άνοιξε με πρωτοβουλία του Δημάρχου ο οποίος ζήτησε την γνώμη του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του Οργανισμού σχετικά με την κατάργησή του ή μη. Και συνεχίζετε λέγοντας ότι ακόμα και έως σήμερα δεν έχετε πάρει καμία απάντηση. ΚΥΡΙΟΙ ΨΕΥΔΕΣΤΕ. Με την με αρ. πρωτ. 526/19/06/2015 επιστολή του Προέδρου του Οργανισμού διατυπώνονται σαφώς οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διατηρηθεί Ο ΘΕΣΠΙΣ την οποία και κοινοποιώ για να λάβετε γνώση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κρυονέρι, 19/ 6/2015

NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αρ. Πρωτ.: 526

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ 

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Ο ΘΕΣΠΙΣ»

Πλατεία Μ. Ασίας 49, T.K.14568, Κρυονέρι Δ. Διονύσου

τηλ. 210-8161354, fax.210-8161684

email: thespis@dionysos.gr

ΠΡΟΣ: 1. Δήμαρχο Διονύσου 

2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Διονύσου

ΘΕΜΑ : « Διατύπωση θέσεων περί διατήρησης του Ν.Π.Δ.Δ Ο.Ν.Α.Π «ΘΕΣΠΙΣ»

Κυρίες, κύριοι,

Είναι αλήθεια ότι η παροχή πολιτιστικού και αθλητικού έργου εκ μέρους του Δήμου και προς όφελος των δημοτών βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες και το όλο σύστημα δυσλειτουργεί. Το ζητούμενο πιστεύουμε ότι είναι η αναζήτηση και η αντιμετώπιση των αιτίων και όχι η απλή αλλαγή του φορέα που υλοποιεί αυτό το έργο.

Οι Διοικήσεις του Δήμου και του Θέσπη δεν φρόντισαν να τον θωρακίσουν ούτε με τα απαραίτητα μέσα , ούτε με το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό για να μπορέσει να επιτελέσει ένα έργο αξιόπιστο και αναγνωρίσιμο από την τοπική κοινωνία, με βασικές αρχές την διαφάνεια και τον εθελοντισμό. 

Η σημερινή διοίκηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα για αλλαγή πορείας. Με αρχή την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και τον εθελοντισμό, θέλουμε να προχωρήσουμε στην θεσμοθέτηση κανόνων και ν’ απαλλάξουμε τον οργανισμό από τις υπάρχουσες παθογένειες, με στόχο την αποβολή του κλίματος καχυποψίας, που διέπει το σύνολο των συμπολιτών μας και τη σωστή τελικά λειτουργία του οργανισμού.

Προτείνουμε την εξυγίανση και όχι την κατάργηση του Νομικού Προσώπου. Προτείνουμε να εργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων, αντί να συνηγορήσουμε για τη μετάθεσή τους. H εφαρμογή της λογικής «πονάει πόδι – κόψει κεφάλι» θα έχει αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό και όχι την εξυγίανση. Οι πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις θα εμπλακούν με την γραφειοκρατία των διοικητικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν 45.000 δημότες, επηρεάζοντας αρνητικά τόσο την προσφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους τομείς της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, της δημιουργικής απασχόλησης και της επιμόρφωσης, όσο και τη συνακόλουθη κοινωνική αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Οι άμεσες ενέργειες με τις οποίες θα προχωρήσουμε στην εξυγίανση και την αποτελεσματική λειτουργία του Νομικού Προσώπου είναι :

• Διαχειριστικός έλεγχος από ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για όλες τις προηγούμενες χρήσεις και άμεση υιοθέτηση σειράς μέτρων που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια από εδώ και πέρα.

•Υιοθέτηση του σχήματος πρόγραμμα δράσης – προϋπολογισμός – έγκριση δράσεων – μηνιαίος απολογισμός.

• Στήριξη των δράσεων που πρέπει να είναι δωρεάν για τους δημότες στις ζωντανές δυνάμεις του αθλητισμού και του πολιτισμού του Δήμου μας και υιοθέτηση κανόνων υγιούς συνεργασίας με φορείς (συνδιοργανώσεις κλπ ).

• Δημιουργία ΟΕΥ, με βάση το προσχέδιο που έχει καταθέσει ο πρόεδρος.

Με την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών ο οργανισμός θα ανοίξει το δρόμο για να πετύχει πολύ μεγαλύτερο έργο με μικρότερο κόστος, κερδίζοντας παράλληλα την «έξωθεν καλή μαρτυρία». Απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία αυτής της νέας πορείας είναι η συμφωνία και η στήριξη από τη δημοτική αρχή στην οποία προσβλέπουμε. Μέχρι την ενεργοποίηση του Ο.Ε.Υ., ζητάμε την αρωγή του Δήμου με την απόσπαση ενός διοικητικού υπαλλήλου, ενός λογιστή κι ενός επικοινωνιολόγου. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο και λιγότερο θα επιβαρυνθούν οι διοικητικές υπηρεσίες και αποτελεσματικότερη θα είναι η προσφορά των πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ»

Βασίλης Δαρδαμάνης

Νέα Πνοή για το Διόνυσο: “Ακολουθείτε το δρόμο της διαστρέβλωσης”

31/7/2015

Κύριε Δήμαρχε,

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, επιλέξατε να ακολουθήσετε το δρόμο της διαστρέβλωσης της αλήθειας, εκδίδοντας ένα ακόμη άστοχο, ψευδές και παραπλανητικό δελτίο τύπου.

Ευτυχώς, για τα όσα συνέβησαν στην ντροπιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου, υπάρχουν «αδιάψευστοι μάρτυρες». Τα ηχογραφημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα της επίμαχης συνεδρίασης στην ιστοσελίδα του τοπικού ΜΜΕ «ΒΟΡΕΙΝΗ».
Η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται…

Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ψευδέστατο το ανακοινωθέν της Δημοτικής Αρχής” 

31/7/2015

Ο κος Ζαμάνης περίμενε μια εβδομάδα να δεχτεί συγχαρητήρια για τα κατορθώματα του κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, από στελέχη και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Δέχτηκε μόνο από τους τρείς δημαρχεύοντες δημοτικούς συμβούλους το ίδιο βράδυ, εν μέσω ευφορίας και εξάρσεων αυτοικανοποίησης για την κατάσταση που δημιούργησαν!!!

Το γραφείο τύπου του δήμου το οποίο ο κος Ζαμάνης χρησιμοποιεί ως γραφείο προπαγάνδας, προφανώς και λόγω έλλειψης εκδηλώσεων αυτή την εποχή για να φωτογραφίσει και να προβάλει τον κύριο Δήμαρχο, αποφάσισε να εκδώσει ανακοινωθέν με το οποίο επιχειρεί να κάνει το μαύρο, άσπρο.

Κύριε Ζαμάνη, αν έχετε ίχνος πολιτικής ευθιξίας ή αν υπάρχει έστω και μια δόση αλήθειας στο ψευδέστατο ανακοινωθέν που εκδώσατε, σας προκαλούμε να δημοσιεύσετε τα ηχογραφημένα πρακτικά από την συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2015.

Σε περίπτωση που ακόμα δεν το έχετε αντιληφθεί, δε βρέχει….