logo


Με δύο και μόνο θέματα συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα η Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης- και αναμένεται να εξελιχθεί σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, μια που το πρώτο θέμα αφορά στο εξώδικο που έχει στείλει η πρώην (επί Διοίκησης Καλαφατέλη) Πρόεδρος της Επιτροπής Λ. Μήλα, ενώ το δεύτερο είναι η πρώτη απόπειρα να συζητηθεί η επί της ουσίας  η λειτουργία της Επιτροπής μέχρι τώρα και από εδώ και στο εξής, μετά από σχετικό αίτημα του μέλους της Στ. Μιχιώτη.

Πιο συγκεκριμένα, με το εξώδικό της (σ.σ που αφορά στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής οπότε και εκλήθη, μετά και από όσα είχε αποκαλύψει ο δειγματοληπτικός έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία αλλά και μετά από τη φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση επί των ημερών της), η κ. Μήλα διαμαρτύρεται επειδή στα πρακτικά που της εδόθησαν, και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες δηλώσεις της ίδιας αλλά και του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, παρά το σχετικό αίτημά της, ενώ και όσα έχουν τελικώς καταγραφεί δεν ανταποκρίνονται σε όσα στην πραγματικότητα συνέβησαν σε εκείνη τη συνεδρίαση μια που “το ύφος και το λεξιλόγιο είναι αλλοιωμένο” τουλάχιστον σε ό, τι την αφορά. Επιπλέον, καταγγέλλει πως τα δακτυλογραφημένα πρακτικά έχουν επικολληθεί επάνω στα πρόχειρα χειρόγραφα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιπαραβολή τους. Γαι τις παρατυπίες και την αλλοίωση αυτή των πρακτικών, η πρώην Πρόεδρος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

    

Από την άλλη πλευρά, με δισέλιδη παρέμβασή του- από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου- ο κ. Μιχιώτης  επισημαίνει τις δυσλειτουργίες της Επιτροπής και προτείνει συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις και ενέργειες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Νομικού Προσώπου:

  

Αξίζει ίσως να σημειωθεί εδώ, πως ποτέ δεν έχει πραγματοποιηθεί- παρά τα σχετικά αιτήματα από πολλές πλευρές- οποιαδήποτε σχετική συζήτηση περί της λειτουργίας οιουδήποτε Νομικού Προσώπου του Δήμου. Οι Διοικήσεις τους, στη συντριπτική τους πλειονότητα, συνεχίζουν να διαχειρίζονται τη λειτουργία με τον τρόπο ακριβώς που την παρέλαβαν, χωρίς να θέτουν, έστω και στο ελάχιστο, υπό αμφισβήτηση τις δεδομένες πρακτικές- που μπορεί να μην είναι πάντα και οι ενδεδειγμένες.