logo


Περί τα 300-400 στρέμματα με πεύκα και χαμηλή βλάστηση έκαψε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 11 σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου το πρωί στη Σταμάτα, στη θέση Καπιτένια και προς την Προκόνησο. Η φωτιά, που αναπτύχθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο λόγω των δυνατών ανέμων, αναχαιτίσθηκε πριν απειλήσει σοβαρά κατοικημένες περιοχές, μια που μεγάλος όγκος εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσαν στο σημείο. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτέλεσε το γεγονός πως σήμερα δεν είχε εκδηλωθεί μέτωπο πουθενά αλλού στην Αττική.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από πλευράς Δήμου:

1) Tα παιδιά του παιδικού σταθμού Αγ. Στεφάνου (1ο παράρτημα) μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Δημαρχείο Διονύσου, απ’ όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί έχουν ενημερώσει τους γονείς τους να τα παραλάβουν.

2) Τα παιδιά του Summer Camp και του Αθλητικού Camp είναι απολύτως ασφαλή.

3) Παρακαλούνται οι κάτοικοι να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προκειμένου να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των οχημάτων των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος, των κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, του ΣΠΑΠ και δυνάμεων όμορων δήμων, με τη συνδρομή εθελοντών πολιτών, η πυρκαγιά σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα έχει ήδη περιοριστεί και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για προληπτικούς λόγους και για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σημαντικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Η επιφυλακή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Δήμος Διονύσου ευχαριστεί όλους τους συντελεστές για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση στην οποία οφείλεται το – μέχρι στιγμής – θετικό αποτέλεσμα.