logo


Με αφορμή τη συζήτηση στην αυριανή- Τρίτη 21 Ιουλίου- συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου περί κατάργησης του ΘΕΣΠΙ, η παρακάτω δήλωση του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τέως Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, με ευθεία μάλιστα αιχμή προς τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή, που είναι και ο εισηγητής του θέματος:

Αυτή τη φορά θύμα του ‘’στρατηγικού’’ σχεδιασμού της διοίκησης του κ. Ζαμάνη είναι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός. 

Η πρόταση για κατάργηση του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης «Ο ΘΕΣΠΙΣ» και η αντικατάστασή του από μία επιτροπή –διευθυντήριο υπό κάποιον αντιδήμαρχο ή και ακόμη χειρότερα, υπό την εποπτεία ενός εντεταλμένου συμβούλου, είναι μία ακόμη διολίσθηση προς τον συγκεντρωτισμό και την απαξίωση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Πλήττει άμεσα την νεολαία μας, αλλά και την μεγάλη πολιτιστική ιστορία του Δήμου μας.

Ο «ΘΕΣΠΙΣ», δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και στο διάστημα λειτουργίας του κατάφερε να επιδείξει σημαντικό έργο. Με την πιθανή κατάργησή του, η πολυπολιτισμική ταυτότητα του Διονύσου, μπαίνει δυστυχώς στην κλίνη του Προκρούστη, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν μικροπαραταξιακά συμφέροντα και να εκπληρωθούν προσωπικές μωροφιλοδοξίες.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν λειτουργικές αδυναμίες, οι οποίες με σωστή οργάνωση και σωστό σχεδιασμό μπορούν να διορθωθούν, για να συνεχίσει να αποτελεί για το Διόνυσο ένα βασικό εργαλείο προβολής και ανάδειξης της μακραίωνης πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου μας. Η Ενωτική Πρωτοβουλία είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία και την ουσιαστικότερη συμβολή του ‘’ΘΕΣΠΙ’’ προς αυτή την κατεύθυνση .

Γνωρίζω ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ωστόσο ακόμη και αυτή την ώρα καλώ τον κ. Ζαμάνη να καταλάβει το λάθος και να αναλογισθεί την ευθύνη της απόφασής του.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και της μειοψηφίας, ειδικά εκείνους οι οποίοι γνωρίζουν, λόγω της ενασχόλησής τους, τη συμβολή του »ΘΕΣΠΙ» στον πολιτισμό και τον αθλητισμό του Δήμου, να καταψηφίσουν την εισήγηση. Καλούμε επίσης τους εκπροσώπους όλων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων να αντιδράσουν ώστε να μην επιτρέψουμε την συρρίκνωση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στον Δήμο μας.