logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές που κατακαίουν από άκρη σε άκρη τη χώρα μας, έρχονται να ενισχύσουν την αγωνία και τον προβληματισμό των συνδημοτών μας, αφού όλες οι ΔΕ του δήμου Διονύσου θυμίζουν αποθήκη εύφλεκτων υλικών.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και απεικονίζουν περίτρανα την αναποτελεσματικότητα της νυν δημοτικής αρχής στη διαχείριση των πράσινων και των εν γένει απορριμμάτων.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ως πρώην δημοτική αρχή, παρέδωσε έτοιμη τη διαδικασία για διαγωνισμό προμήθειας δύο φορτηγών με αρπάγη, στην χρησιμότητα των οποίων δε χρειάζεται να αναφερθούμε.

Παρά τις προειδοποιήσεις μας και παρόλο ότι δεν επιβαρύνονταν ο προϋπολογισμός του Δήμου, αφού η σχετική χρηματοδότηση προερχόταν από κονδύλι της Περιφέρειας (Πολιτική Προστασία), η διοίκηση του κ. Ζαμάνη την «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων».

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, έστω και σήμερα, ο κος Ζαμάνης να συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και να προχωρήσει το συντομότερο στην αποκομιδή των υλικών αυτών πριν να είναι αργά!

Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις Ομάδες και Συλλόγους Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, τα μέλη των οποίων ειδικά αυτές τις ημέρες υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιους τους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας αλλά και όμορων Δήμων.