logo


Με τη συζήτηση για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ να κυριαρχεί, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 6 το βράδυ. Στην – πολυσέλιδη- εισήγηση για το θέμα, την οποία υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, περιγράφονται αναλυτικά οι δυσλειτουργίες του Νομικού Προσώπου, “το οποίο δεν υποστηρίχθηκε επαρκώς, με πόρους και μέσα, ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην υψηλής αξίας αποστολή του και σειρά πολιτικών επιλογών (με την μορφή πράξεων ή παραλείψεων) δεν επέτρεψαν τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του και την αξιοποίηση του δυναμικού που θεσμικά υποκρύπτει ένα Ν.Π.Δ.Δ. αλλά –αντίθετα- καλλιέργησαν το έδαφος για την ανάπτυξη δυσλειτουργιών και καχεξίας”.

Η πρόταση της Διοίκησης είναι η υπαγωγή όλων των δραστηριοτήτων του ΘΕΣΠΙ σε ένα αυτοτελές Τμήμα του Δήμου, με την ονομασία Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την εποπτεία Αντιδημάρχου ή εντεταλμένου συμβούλου, με δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Σχολικό Αθλητισμό, τον Αθλητισμό Ενηλίκων και τον Σωματειακό Αθλητισμό. Βάρος δίδεται στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και στις θεματικές υποεπιτροπές που θα συγκροτηθούν, κυρίως από εθελοντές. Παράλληλα με τις δραστηριότητες, και ό,τι άλλο αφορά στο ΘΕΣΠΙ- το προσωπικό του, τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία του, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του- περνούν στην Οργανωτική, Διοικητική και Υπηρεσιακή δομή του Δήμου.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια: Ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης βρίσκεται σε ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στην Πελοπόννησο και η παρουσία του στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση και συζήτηση για το Νομικό Πρόσωπο του οποίου προΐσταται, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

ΘΕΜΑ 1ο: 3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 2ο: Λειτουργία Πολεοδομίας του ∆ήμου ∆ιονύσου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση και Παραλαβή Μελέτης «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ρέματος Αγ. Παρασκευής ∆.Κ. Άνοιξης» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 5ο: Κατάργηση Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού ∆ήμου ∆ιονύσου (Ο ΘΕΣΠΙΣ)» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση της αριθ. 74/13-7-2015 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Νομικού Προσώπου ∆ημοσίου ∆ικαίου ∆ήμου ∆ιονύσου Η ΕΣΤΙΑ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση της αριθ. 64/13-7-2015 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «Γ ́ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015»  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σκοπιμότητας “Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας Konica Minolta και Toshiba”» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 9ο: Μίσθωση ακινήτου για μεταστέγαση υπηρεσιών του ∆ήμου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ Ν.Π.∆.∆. ‘’Η ΕΣΤΙΑ’’)

ΘΕΜΑ 10ο: Εφαρμογή του άρθρου 10 του Κανονισμού Κοιμητηρίου της ∆ημοτικής Κοινότητας ∆ιονύσου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ)