logo


Την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες εισηγήσεις:

Άλλα 129.000 ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στο ταμείο του Δήμου, μετά και την αίτηση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλή και πρόστιμα περασμένων ετών από αδήλωτα τετραγωνικά φορολογητέας ύλης. Έτσι, το συνολικό ποσόν, μετά και από τα αντίστοιχα αιτήματα των εταιρειών BIC και ΣΚΑΓΙΑΣ που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 1.448.607,20 ευρώ.

Επιπλέον, από πόρους του Δήμου ύψους 145.000 ευρώ και βάσει μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία, θα πραγματοποιηθούν οι τοπικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, που παρατηρούνται στη Λ. Σταμάτας- Δροσιάς.

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος, επικαλούμενος αδυναμία παρακολούθησης όλων των υποθέσεων του Δήμου λόγω φόρτου εργασίας, προτείνει τον ορισμό εξωτερικού συνεργάτη- δικηγόρου, για υπόθεση που έρχεται από τον πρώην Δήμο Άνοιξης. Πιο συγκεκριμένα, το 2006 είχε σημειωθεί θανάσιμος τραυματισμός στο Δημοτικό Γυμναστήριο της  Άνοιξης, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αστική και ποινική, σε βάρος του τότε Δημάρχου Γ. Νικητόπουλου, διαδικασία. Την υπόθεση χειριζόταν έκτοτε ο Μ. Φραντζεσκάκης, ο οποίος- μετά την αθώωση του πρώην Δημάρχου- προτείνεται να τη συνεχίσει στο αστικό κομμάτι της, μια που γνωρίζει “την πολυσχιδή ιδιαιτερότητά της με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που καλύπτουν ενέργειες ετών”. Η αποζημίωση που ζητούν λόγω ψυχικής οδύνης οι συγγενείς από το Δήμο ανέρχεται στα 2.550.000 ευρώ και η δικάσιμη έχει ορισθεί για τον προσεχή Δεκέμβριο. Ουσιαστική επιπλέον παράμετρος για την υπόθεση αποτελεί- σύμφωνα με σχόλιο στην Οδό Διονύσου του Σπ. Σπηλιώτη από τη ΔΑΔΙΟΝ, δημοτικού συμβούλου με την τότε Διοίκηση της Άνοιξης- η ασφάλεια των γηπέδων: «Ποιος έχει τα κλειδιά; Ποιος ελέγχει την είσοδο στα γήπεδα, και μάλιστα εκτός προπονητικών ή αγωνιστικών ωρών; Ποιος φροντίζει για την ασφαλή χρήση των οργάνων; Πώς εξασφαλίζεται η συνεχής συντήρηση των αθλητικών χώρων;» σημειώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως με αφορμή την υπόθεση, είναι και αυτά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ο μοιραίος τραυματισμός, θυμάται ο κ. Σπηλιώτης, σημειώθηκε όταν κάτοικος άλλης περιοχής του Δήμου μπήκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξης και επιχείρησε να κάνει γυμναστική, χρησιμοποιώντας το τέρμα του γηπέδου που όμως δεν ήταν πακτωμένο στο έδαφος. Έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε, με αποτέλεσμα το τέρμα να τον χτυπήσει στο λαιμό με τραγικό αποτέλεσμα.

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Επισκευή της Βλάβης Αντλητικού Πιεστικού Συγκροτήματος στην Οδό Λυκαβηττού της ∆ημοτικής Ενότητας Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 2ο: Αίτημα της κας Σπανοπούλου Μαρίνας για αποζημίωση από πτώση δένδρου στο αυτοκίνητό της.

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει Ν.4321/15 “Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας” (ΦΕΚ 32/21.03.15 τεύχος Α’).

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια εξοπλισμού βρεφονηπιακού σταθμού στη ∆.Κ. Κρυονερίου στο Ο.Τ. 102 και β) των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικών ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Υπηρεσιών Καθαριότητας – Περιβάλλοντος (Πλύσιμο Κάδων Αποκομιδής- Κοπή Ψηλών ∆ένδρων – Αποκομιδή Ογκωδών Απορριμμάτων)», εκδίκαση ενστάσεων και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρακτικών Νο1 και Νο2 για την «Προμήθεια Γραφικής ύλης – μικροαντικειμένων Γραφείου – Φωτοτυπικού χαρτιού & εντύπων» και λήψη σχετικής απόφασης.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 7ο: Επικαιροποίηση απόφασης ορισμού δικηγόρου (εξωτερικού συνεργάτη).

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΑΛΑΚΑ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, ο οποίος υπέστη ζημιά στη ζάντα και στο ελαστικό του αυτ/του του από πτώση σε λακκούβα στο οδόστρωμα – Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

ΘΕΜΑ 9ο: Συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ του ΧΡΗΣΤΟΥ, ο οποίος υπέστη ζημιά στα ελαστικά του αυτ/του του από πτώση σε λακκούβα στο οδόστρωμα – Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

ΘΕΜΑ 10ο: 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015.

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Τεχνικής Περιγραφής, καθορισμός όρων διακήρυξης και έγκριση δαπάνης διάθεσης πίστωσης από τον προϋπολογισμό του ∆ήμου ο.ε. 2015 για την παροχή υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Α. Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 145.000,00 € για το έτος 2015 για το έργο: «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο ∆. ∆ιονύσου».

Β. Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας του έργου: «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο ∆. ∆ιονύσου».