logo


-Ποιου απόφαση ήταν η απόσυρση του θέματος;

-Γιατί η εισήγηση, αν και είχε σταλεί εγκαίρως στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν διενεμήθη στους δημοτικούς συμβούλους;

-Γιατί, αν και η δημοτική ομάδα της Διοίκησης τη Δευτέρα 13 Ιουλίου το βράδυ είχε συμφωνήσει στη συζήτηση του θέματος, μια ημέρα αργότερα, ο Δήμαρχος με απόφασή του το απέσυρε από την Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου; Ποιος και τι παρενεβλήθη;

Αυτά ήταν τα ερωτήματα που η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα απηύθυνε τόσο στον Πρόεδρο Σπ. Γιαννουλάτο όσο και στο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αιτία η απόσυρση του θέματος με τίτλο «∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων» και εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Το θέμα- όπως και πολλά παρόμοια  στο παρελθόν- αφορούσε σε αιτήματα συμπολιτών για διαγραφή χρέους από τέλη ύδρευσης. Τι ήταν όμως αυτό που το διαφοροποίησε, έτσι ώστε ενώ είχε ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη, τελικώς να αποσυρθεί, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ή ενημέρωση από την εισηγήτρια;

“Το σύννομο ή όχι του συνόλου των διαγραφών” απάντησε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι ο ίδιος με απόφασή του απέσυρε το θέμα. Καλούμενος εντούτοις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να αιτιολογήσει αυτό το σύννομο, αρνήθηκε να επεκταθεί “μια που το θέμα, επειδή αποσύρεται, δεν συζητείται. Όταν διασταυρωθούν όλες οι διαγραφές, τότε και θα επανέλθει”.

Οι παραπάνω εξηγήσεις οδήγησαν την κ. Μαγγίνα, έκδηλα ενοχλημένη, να προβεί στην παρακάτω δήλωση: “Σας ευχαριστώ για αυτό το δείγμα αντιμετώπισης των Αντιδημάρχων και των στενών συνεργατών σας”, χτυπώντας ίσως ένα πρώτο καμπανάκι για το μέλλον της στη Δημοτική Αρχή.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθούν και τα εξής:

*Με την εισήγησή της η Υπηρεσία καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, στο πλαίσιο των σχετικών αρμοδιοτήτων του και με βάση τον ψηφισμένο και πρόσφατα τροποποιημένο Κανονισμό Ύδρευσης, για τη διαγραφή των χρεώσεων, από τις οποίες κάποιες ήταν πριν και οι υπόλοιπες μετά από την τροποποίηση, και εφόσον βέβαια έχουν αρμοδίως διαπιστωθεί από τους υδραυλικούς του Δήμου.

*Την ίδια ημέρα της συνεδρίασης, Τρίτη 14 Απριλίου, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι- οι Π. Ταουξή, Αγγ. Πέππα και Π. Τσούκας– απευθύνθηκαν στο νομικό σύμβουλο του Δήμου ζητώντας τη γνωμοδότησή του για την αναδρομική ή όχι ισχύ του τροποποιημένου κανονισμού, στο άρθρο του που προβλέπει ρύθμιση οφειλής για αφανείς εσωτερικές διαρροές.

*Η Ημερήσια Διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης, όπως είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου, περιελάμβανε το θέμα κανονικά, 12ο στη σειρά. Οι εισηγήσεις- πλην της επίμαχης- δημοσιεύθηκαν στην ίδια ιστοσελίδα με καθυστέρηση τριών ημερών. Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου, λείπει και το ίδιο το θέμα από τη Διάταξη- ενώ κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, και στο στάδιο δημοσίευσης των αποφάσεων να επισημανθεί ότι έχει αποσυρθεί. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν η διαδικασία μέχρι σήμερα.