logo


Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπρόεδος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, στη χθεσινή (Δευτέρα 13 Ιουλίου) συνεδρίασή της, κατηγορώντας το Δήμαρχο Διονύσου, ότι κακώς και παράνομα έδωσε θέσεις στις παρατάξεις της μειοψηφίας, μια που ο σχετικός νόμος δεν το προβλέπει!!!!

Η παραπάνω δήλωση θα ήταν προφανώς άνευ σημασίας, απηχώντας προσωπική πεποίθηση περί τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, τη δημοκρατία, την έκφραση άποψης, γνώμης και αντίρρησης, αν δεν προερχόταν από τον Σπ. Γιαννουλάτο, που είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή του ανώτατου συλλογικού- και εξ ορισμού διαπαραταξιακού- οργάνου του Δήμου!!!!

Ο κ. Γιαννουλάτος, που είναι επίσης μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξελέγη στην “αδελφή” Δευτεροβάθμια μόλις πρόσφατα, μετά και τις παραιτήσεις των Προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Ειδικότερα, χθες βράδυ, ανάμεσα στα θέματα που η Επιτροπή συζήτησε, ήταν και αυτό της απ’ ευθείας ανάθεσης των λογιστικών εκρεμοτήτων σε λογιστή. Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων όλων των δημοτικών- πλην Διοίκησης- παρατάξεων για την προτεινόμενη διαδικασία, η νέα Πρόεδρος Ξ. Νταγκαλή αποφάσισε να αποσύρει το θέμα, θέτοντας το κάθε μέλος προ των ευθυνών του σε περίπτωση πληρωμής προστίμων λόγω καθυστέρησης στη λογιστική τακτοποίηση. Στο νέο κύμα αντιδράσεων- “η Επιτροπή έχει να συνεδριάσει από τον Απρίλιο, και όχι με δική μας ευθύνη” υποστήριζαν πολλά μέλη- ο κ. Γιαννουλάτος, επικαλούμενος το νόμο που δίνει στη Δημοτική Αρχή τη διακριτική ευχέρεια να στελεχώσει τις Σχολικές Επιτροπές και με εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας, τόνισε σε ιδιαιτέρως έντονο ύφος πως “γι’ αυτό σήμερα έχετε εσείς την πλειοψηφία στην Επιτροπή. Κακώς δόθηκαν θέσεις στις άλλες παρατάξεις, γιατί λειτουργείτε μόνο αντιπολιτευτικά. Παράνομη η ενέργεια του Δημάρχου”.

Την οποία, υπενθυμίζεται, έχει ψηφίσει και ο ίδιος, και την οποία, ως παράνομη κατά τη γνώμη του, οφείλει άμεσα να καταγγείλει αρμοδίως. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να διευκρινίσει πώς αντιλαμβάνεται το- θεσμοθετημένο- ρόλο και τη λειτουργία των παρατάξεων της μειοψηφίας, και αν διαφωνεί τελικώς με τη δέσμευση της παράταξης (στην οποία ανήκει, με την οποία εξελέγη και από την οποία προτάθηκε για Πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων) περί συλλογικότητας, διαφάνειας και συνεργασίας για το καλό της πόλης.