logo


Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 6 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης – η πρώτη υπό τη νέα Πρόεδρο Ξ. Νταγκαλή αλλά και το νέο Αντιπρόεδρο Σπ. Γιαννουλάτο, που εξελέγησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις της Κ. Γκιζελή και Ρ. Μπέτση από τις αντίστοιχες θέσεις. Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Ενημέρωση σχετικά με τη νέα σύνθεση του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στο εξής Σχολική Επιτροπή Βθμιας) βάσει της απόφασης 123/26-6-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο Ενημέρωση σχετικά με τα κάτωθι θέματα της Σχολικής Επιτροπής:

α) Οικονομική κατάσταση βάσει του extre της τράπεζας Πειραιώς όπου τηρούνται οι λογαριασμοί της Σχολικής Επιτροπής από 31-12-2014 έως 29/5/2015.

β) Οικονομική διαχείριση από 1/1/2015 εως 26/6/2015 βάσει του Βιβλίου εσόδων-εξόδων όπως αυτό αποτυπώνεται στο σύστημα πληροφορικής «Επαφος».

γ) Υποχρεώσεις της Σχολικής Επιτροπής έναντι του ΙΚΑ και της Εφορίας.

δ) Επαναλειτουργία των γραφείων της Σχολικής Επιτροπής στη Δημοτική Ενότητα Άνοιξης μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11/4/2015.

ΘΕΜΑ 3ο Λήψη απόφασης για την κατεπείγουσα παροχή λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών με απ’ ευθείας ανάθεση από λογιστικό γραφείο για το έτος 2015 και έγκριση σχετικής δαπάνης ποσού 2.952,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 4ο Λήψη απόφασης για συγκρότηση τριμελούς ομάδας και ορισμός των μελών της με αντικείμενο την ανάκτηση και καταγραφή του αρχείου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα γραφεία της.

ΘΕΜΑ 5ο Λήψη απόφασης για προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτημάτων σχολείων σχετικά με εργασίες αισθητικής αποκατάστασης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την εισήγηση, μετά την πρόσβαση της νέας Προέδρου στο σύστημα ΕΠΑΦΟΣ, διαπιστώθηκε πως “στο Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων δεν υπάρχει καμία καταχώριση από τις 7/4/2015 μέχρι σήμερα. Για το διάστημα από 1/1/2015 έως την τελευταία καταχώριση στις 7/4/2015 έχουν καταχωρηθεί έξοδα περιστασιακά και όχι συστηματικά και μόνο ένα έσοδο”.

Ενώ η αναβολή στις εργασίες αισθητικής αποκατάστασης των σχολείων ζητείται στο πλαίσιο της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σε συνδυασμό με το κλείσιμο των τραπεζών.