logo


Δυόμιση χρόνια μετά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου το Δεκέμβριο του 2012, 6 χρόνια μετά από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και  σχεδόν δυόμιση δεκαετίες μετά από την εξασφάλιση του χώρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου στις 7 το βράδυ  από τους ιερείς  των ναών Αγ. Γεωργίου και Αγίου Διονυσίου ο αγιασμός του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκείου Διονύσου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, αποδίδοντάς το στους φυσικούς χρήστες του- κατοίκους και συλλόγους της πόλης.

Και μπορεί ο κλήρος για τον αγιασμό, που επισφράγισε την παράδοση του Κλειστού στην πόλη, να έλαχε στο νυν Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, πριν από αυτόν όμως, όπως ο ίδιος τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του, είχαν υπάρξει τρεις Δημοτικές Αρχές που δούλεψαν για να φέρουν αυτό το αποτέλεσμα: Ο αείμνηστος Κοινοτάρχης Σακελλάριος Σωτηρίου, που εξασφάλισε το χώρο από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, ο Δήμαρχος του μικρού Διονύσου Σπ. Δαρδαμάνης που έφερε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και ο Δήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου Γ. Καλαφατέλης, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκε η ανέγερση του κτηρίου. Ο κ. Ζαμάνης παραδέχθηκε την καθυστέρηση στην ενημέρωση για τον αγιασμό, αποδίδοντάς την στην εβδομάδα των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων που προηγήθηκε, και επιβεβαίωσε πως τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν θα έχουν ξεκινήσει και τα σχολεία.

Στο δικό του χαιρετισμό ο κ. Καλαφατέλης επεσήμανε την καθυστέρηση στην παράδοση του Κλειστού, που η Διοίκησή του ήταν έτοιμη να το εγκαινιάσει από τον περασμένο Αύγουστο, και ευχήθηκε να ακολουθήσουν πολλά παρόμοια έργα στην πόλη μας.

Ενώ ο κ. Δαρδαμάνης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο ιστορικό των πιέσεων που άσκησε ως Δήμαρχος, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να προχωρήσει η χρηματοδότησή του, προτρέποντας τους επιγόνους να ακολουθήσουν την ίδια τακτική πιέσεων για την παραγωγή αποτελεσμάτων.

Παρών εντούτοις και ο Σακ. Σωτηρίου: Στο χαιρετισμό του ο νυν Δήμαρχος επανέλαβε την πρόθεσή του να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση να πάρει το Κλειστό το όνομα του Κοινοτάρχη που εξασφάλισε για την πόλη 13 στρέμματα, για την ανέγερση όχι μόνο του Γυμναστηρίου αλλά και Λυκείου Διονύσου και δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Στο χαιρετισμό του, τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδιας τόνισε την ανάγκη προσεκτικής διαχείρισης του Κλειστού από τους χρήστες, ενώ δεσμεύτηκε για τη θεραπεία των αστοχιών και προβλημάτων που παρουσιάζει το κτήριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στην Οδό Διονύσου, ο σημερινός αγιασμός ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε «το Κλειστό να ανοίξει στους κατοίκους και τους συλλόγους της πόλης από αύριο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Άμεσα θα ενημερωθούν σχετικά τα αθλητικά σωματεία, ώστε να έρθουν σε επαφή με τον Αθλητικό Όμιλο Διονύσου και τον ίδιο, προσκομίζοντας αιτήματα χρήσης του χώρου για το διάστημα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.  Εξάλλου η βιοκλιματική κατασκευή του κτηρίου επιτρέπει τη χρήση του και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά το Σεπτέμβριο, οπότε το Κλειστό θα τεθεί στη διάθεση και των μαθητών, το πρόγραμμα χρήσης του Γυμναστηρίου θα αναμορφωθεί ανάλογα.

Τον αγιασμό παρακολούθησαν και οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Τ. Μπάσης και Παιδείας Β. Κοκμοτός, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης Α. Πέππα, Π. Τσούκας, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Κανατσούλης, Ν. Παππάς, Στ. Κριεμάδης, Μ. Τσιλιγκίρης, της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Φωτάκης και της Δημοκρατικής Ανατροπής Γ. Ζυγούνας, οι τοπικοί σύμβουλοι Διονύσου Τ. Μπάσης Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας και “οικοδεσπότης” της εκδήλωσης, Ε. Φραντζή, Π. Οικονομάκου και Ν. Αντάπασης, ο Β. Κλεφτάκης από τη Ροδόπολη, ο Β. Δαρδαμάνης και ο Λ. Γεωργοκίτσος πρώην και νυν Πρόεδος του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου αντιστοίχως, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α. Τόκκα, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Διονύσου Κ. Μπομπής, ο Πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Πιτιανούδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατύ Χωράφι Π. Παραμάνης και αρκετοί κάτοικοι.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και τούτο: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που σήμερα παρουσιάζει το Κλειστό, είναι το τσιμεντένιο δάπεδό του- τελείως ακατάλληλο για μπάσκετ ή βόλλεϋ, μια που εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς, όπως εκτιμά η Κ. Τσάκωνα παλιά παίκτρια του βόλλεϋ στο Διόνυσο. Το παραπάνω πρόβλημα έχει ήδη τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Φωτάκη, ο οποίος- έχοντας εμπειρία από την εκτέλεση δημοσίων έργων-  τονίζει στην Οδό Διονύσου, πως εφόσον έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής ανάμεσα στον ΟΣΚ, το Δήμο και τον ανάδοχο του έργου, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επίστρωσης του δαπέδου με το ειδικό παρκέ.