logo


Απαντήσεις και διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης στη χθεσινή (Παρασκευή 26 Ιουνίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο μπαράζ ερωτημάτων της μείζονος, αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας, αναφορικά με την εκκρεμότητα που εδώ και δυο μήνες επικρατεί στη Σχολική Επιτροπή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης λόγω της παραίτησης της Προέδρου αρχικώς και της Αντιπροέδρου εν συνεχεία. Τα ερωτήματα βεβαίως αφορούσαν και ευρύτερα στις Σχολικές Επιτροπές, μετά και τη φωτιά στα γραφεία τους το περασμένο Πάσχα, αλλά και τους εμπρησμούς οχημάτων τις ίδιες εκείνες ημέρες, που πιθανόν να συνδέονται με τις αποκαλύψεις στα οικον0μικά των δύο Επιτροπών.

Πιο συγκεκριξμένα: Η μεν Πρόεδρος Κ. Γκιζελή είχε υποβάλει την παραίτησή της εδώ και δυο μήνες, στην οποία επέμεινε μέχρι τέλους, παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου να την μεταπείσει. Στο τέλος η παραίτηση κοινοποιήθηκε στο Δήμο με εξώδικο.

Ενώ η Αντιπρόεδρος Ρ. Μπέτση, με επιστολή της (σ.σ. η οποία έχει δημοσιευθεί  στην Οδό Διονύσου) όπου καταγγέλλει για ακόμη μια φορά αδιαφάνεια, συγκεντρωτισμό, αλαζονεία, ακόμη και ύποπτες οικονομικές συναλλαγές στη λειτουργία της Επιτροπής, υπέβαλε την παραίτησή της πριν από 12 ημέρες, μετά από σχετική πρόταση του ίδιου του Δημάρχου.

Γ. Καλαφατέλης: Τι θέλετε να κρύψετε;

Μπαράζ ερωτημάτων υπέβαλε στη διάρκεια της συζήτησης η παράταξη της Ενωτικής πρωτοβουλίας και ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης, που κατηγόρησε τη Διοίκηση ότι αποκρύπτει πτυχές του θέματος και ολιγωρεί στους ελέγχους για τα οικονομικά στοιχεία των Επιτροπών, αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο ότι νουθετείται από πολιτικό προϊστάμενο, ενώ ξεκαθάρισε πως η παράταξή του “θα απέχει από αυτή την παρωδία”:

Γιατί υπέβαλε την παραίτησή της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και ποια η κατάσταση σήμερα, δυο τουλάχιστον μήνες που το Νομικό Πρόσωπο είναι ακέφαλο;

Τι έχει γίνει με τους ελέγχους που και οι Σχολικές Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν, σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και τις ατασθαλίες που αποκαλύφθηκαν;

Γιατί δεν έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα;

Γιατί δεν έχουν ζητηθεί γραπτές ομολογίες από τους εμπλεκόμενους, ώστε να αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί;

Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ποσόν των χρημάτων, για το οποίο υπάρχουν υποψίες κατάχρησης;

Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση της Προέδρου, που αναγκάστηκε να τη στείλει με εξώδικο;

Γιατί δεν αντικαταστάθηκε από την Αντιπρόεδρο;

Γιατί δηλώθηκε ψευδώς στην Αντιπρόεδρο πως η Πρόεδρος συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά της, όταν ήδη η τελευταία είχε υποβάλει την παραίτησή της;

Με το Νομικό Πρόσωπο ακέφαλο, ποιος διαχειρίζεται τόσο καιρό τα λεφτά για τις ανάγκες των σχολείων;

«Αυτή η “δημοκρατική νοοτροπία”, η δική σας και του πολιτικού σας προϊστάμενου, ωθεί σε παραίτηση όσους επισημαίνουν τα στραβά στη Διοίκησή σας, που είναι πια Κλειστοί Ορίζοντες. Θέλετε να κρύψετε κάτι;», τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, με τον οποίο συμφώνησε- προκαλώντας τη θυμηδία των παρισταμένων- και ο Α. Πασιπουλαρίδης από τη Διοίκηση, ζητώντας και αυτός την υποβολή μηνυτήριας αναφορά στον Εισαγγελέα, “διαφορετικά θέλετε να κρύψετε κάτι”.

Στα παραπάνω ερωτήματα προστέθηκαν και αυτά της Νέας Πνοής για το Διόνυσο της οποίας ο επικεφαλής Π. Μπιτάκος, εκτός από την ανάγκη για ενημέρωση, υπογράμμισε και τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις -από θέσεις ευθύνης- προσώπων που ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής, κάτι που επεσήμανε και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου Γ. Ζυγούνας, ζητώντας με τη σειρά του “να πέσει φως στο γκρίζο χρήμα που συνδέεται με τη Σχολική Επιτροπή”.

Η Ζ. Σώκου, τέλος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας και εκείνη πλήρη έρευνα και για τα οικονομικά στοιχεία των Επιτροπών, και για τη φωτιά στα γραφεία τους, και για τους εμπρησμούς των οχημάτων, αναρωτήθηκε “μήπως η υπόθεση πάει για κουκούλωμα” και κάλεσε τη σχολική κοινότητα της πόλης σε εγρήγορση.

Δ. Ζαμάνης: Είστε ο τελευταίος!

Κανονικά εξακολουθούν οι διαδικασίες ελέγχων που έχουν αποφασιστεί, απάντησε στις παραπάνω αιτιάσεις ο Δήμαρχος Διονύσου, και συνέχισε απευθυνόμενος στον προκάτοχό του: “Εισαγγελέας δεν είμαι για να ζητώ γραπτές ομολογίες. Να απολογηθούμε για τις Επιτροπές σε σας, που είστε ο τελευταίος που μπορεί να μας εγκαλέσει; Εσείς μας κάνετε μαθήματα; Τρία στα τρία Νομικά Πρόσωπα που έχουμε ερευνήσει έχουν προβλήματα. Στη θέση σας δεν θα κυκλοφορούσα”.

Για την ιστορία ας σημειωθεί πως τα δύο νέα μέλη στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης είναι, με πρόταση της Διοίκησης και κατά πλειοψηφία απόφαση του Σώματος, οι Κ. Αναστασιάδου- Ιακωβίδου και Σπ. Γιαννουλάτος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που λίγη ώρα αργότερα ψηφίσθηκε και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής. Στη θέση της Προέδρου εξελέγη η Ξ. Νταγκαλή.