logo


Προβληματισμένοι θα πρέπει να αισθάνονται ο επικεφαλής και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας από την προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή πρώτη ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε η παράταξη στην Άνοιξη. Το θέμα της ήταν τα προβλήματα σε Άνοιξη και Άγ. Στέφανο, αλλά και η συστράτευση φίλων και μελών, με στόχο τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ώστε να αναδειχθεί το σημαντικό έργο που έγινε επί θητείας της αλλά και να αναβαθμισθεί η στρατηγική της.

Οι δημότες- κάτοικοι που προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας σε καμιά περίπτωση δεν ξεπέρασαν τους 25, ενώ και από αυτούς οι 7 ήταν πρώην και νυν αιρετοί.

Ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης στη σύντομη εισαγωγή του, ανακοίνωσε αντίστοιχες ανοιχτές συζητήσεις σε καθεμιά από τις υπόλοιπες 5 Δημοτικές Κοινότητες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου και εν συνεχεία από Σεπτέμβριο. Παράλληλα κάλεσε φίλους και μέλη της μείζονος μειοψηφίας να πλαισιώσουν τις Ομάδες Δουλειάς ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά της πόλης, και εν συνεχεία να αυξηθεί η πίεση προς τη Δημοτική Αρχή για την επίλυσή τους. “Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε και πάλι τους πολίτες δείχνοντας το πρόσωπο της παράταξης σε όλους τους τομείς του Δήμου, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, να μοιραστούμε στόχους και κοινό όραμαμε ήθος, συνέπεια και συνέχεια, να τους πείσουμε ότι μπορούμε να διεκδικούμε”, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, προσθέτοντας πως «υπάρχουν πλέον νέες απαιτήσεις, στις οποίες η Διοίκηση Πασιπουλαρίδη- Ζαμάνη, που με ψέματα κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών, δεν μπορεί να ανταποκριθεί». Εν συνεχεία ο πρώην Δήμαρχος σταχυολόγησε από τα προβλήματα του Αγ. Στεφάνου την καθυστέρηση στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης, αλλά και στην κατασκευή του νέου Κοιμητηρίου, τη μελέτη για το κτήριο του ΤΥΠΕΤ και την αποχέτευση ομβρίων.

Ενώ για την Άνοιξη κατέγραψε το πρόβλημα με τις ασφαλτοστρώσεις, καθώς και τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα για το Δήμο επειδή έχει βαλτώσει η Πολεοδομική Μελέτη για την περιοχή.

Παρεμβάσεις έκανε αναφορικά με τον Άγ. Στέφανο ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χ. Παπαβασιλείου, καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος Δ. Σακελλαρίου, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι τοποθετήσεις δυο δημοτών:

Η πρώτη αφορούσε στην Άνοιξη και ενέπλεκε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρθηκε χθες, σε ερώτηση κατοίκων της περιοχής για το δευτερεύον δίκτυο και τις συνδέσεις τους, υπάλληλος του Δήμου φέρεται να απάντησε πως το 50% των συνδέσεων στην Άνοιξη θα εξυπηρετούνται από αντλίες.

Ενώ στο κυκλοφοριακό της Λ. Μαραθώνος, που το πρωί μποτιλιάρει από οχήματα και το βράδυ μετατρέπεται σε καρμανιόλα, αναφέρθηκε έτερος δημότης, που συνέδεσε μάλιστα τυχόν παρεμβάσεις στο δρόμο με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Εκτός από τους παραπάνω πρώην αιρετούς, παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ. Κριεμάδης και Μ. Τσιλιγκίρης, η τοπική σύμβουλος Δροσιάς Ρ. Ιατρίδου, η Γ. Λακαφώση εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ, ο Κ. Ζηκίδης πρόεδρος των εθελοντών Κρυονερίου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Γιαρένης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Παππάς.