logo


Εννέα χιλιάδες τριακόσια ευρώ. Τόσα συνολικά βγήκαν για εκδηλώσεις Συλλόγων από το ταμείο του ΘΕΣΠΙ, μόνο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, που και συμμετοχή είχε (προσήλθαν 13 στα 15 μέλη) και διάρκεια πάνω από τρεις ώρες. Και θα έβγαιναν ακόμη περισσότερα χρήματα, αν δεν αποσύρονταν για περαιτέρω έρευνα δυο θέματα που αφορούσαν σε αντικαταστάσεις οργάνων και συντηρήσεις στο δημοτικό γυμναστήριο, συνολικού εκτιμώμενου κόστους πάνω από 3.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα:

*3000 ευρώ εγκρίθηκαν για συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Σύλλογο Ποντίων Δροσιάς. Τα χρήματα καλύπτουν όλα τα έξοδα της εκδήλωσης

*άλλες 3000 ευρώ εγκρίθηκαν για εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου (σ.σ. ο εορτασμός του Κλήδονα και το 19ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών), το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στις 7-8000 ευρώ

*με 300 ευρώ ενισχύθηκε εκδήλωση του Συλλόγου ΔΡΥΑΔΕΣ

*3000 ευρώ, τέλος, θα δοθούν σε εταιρεία για τη διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα στο Τατόι, που προγραμματίζεται για τον προσεχή Οκτώβριο, στο πλαίσιο της βούλησης του Δήμου, όπως είπε ο Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Δ. Ράικος, να αποκτήσει ενεργό ρόλο και λόγο και στα τεκταινόμενα στο Κτήμα αλλά και στο φορέα διαχείρισής του.

Συνδιοργάνωση ή χρηματοδότηση;

Το παραπάνω ερώτημα έθεσαν τόσο ο Θ. Αλιμήσης όσο και ο Γ. Κομνηνάκης, μιλώντας για επιδότηση ή και για εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση εκδηλώσεων, όταν ο ΘΕΣΠΙΣ αναφέρεται (σ.σ. ή και όχι…) ως συνδιοργανωτής, μη γνωρίζοντας τι συνδιοργανώνει.

“Ας μην κοροϊδευόμαστε, συνδιοργάνωση δεν υπάρχει. Χωρίς σχεδιασμό, εμείς λεφτά μόνο δίνουμε” τόνισε ο κ. Αλιμήσης ενώ ο κ. Κομνηνάκης συνέδεσε την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων με καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Ο ίδιος θέλοντας, όπως είπε, να διαπιστώσει ποια μηχανήματα και όργανα του δημοτικού γυμναστηρίου χρειάζονται αντικατάσταση και συντήρηση, συνολικού κόστους 3150 ευρώ, διαπίστωσε πως από τα αναγραφόμενα στην εισήγηση (σ.σ. η οποία είχε γίνει από τους ίδιους τους γυμναστές, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης), μόνο ένα μηχάνημα χρειαζόταν αντκατάσταση!

“Αν όχι οικονομική, ποια άλλη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στους Συλλόγους; Εκτός και αν παρέμβουμε στο πρόγραμμα και τη δράση τους” αντέτεινε από την πλευρά της η Γ. Λακαφώση, ενώ ο Πρόεδρος υπενθύμισε στον κ. Αλιμήση πως στις προτάσεις του για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΘΕΣΠΙ περιλαμβάνεται ακριβώς και η στενή συνεργασία με τους μαζικούς φορείς της πόλης.

Τα παραπάνω ποσά εγκρίθηκαν, τελικώς, κατά πλειοψηφία με το Γ. Βερβέρη από το Σύλλογο ΔΡΥΑΔΕΣ να αναφωνεί: “Ήρθαμε αδιάβαστοι! Δεν ξέραμε πως εδώ διακινούνται τόσα λεφτά, αλλιώς θα είχαμε ζητήσει κι εμείς περισσότερα”.