logo


Ο Σίσυφος ενός έτους κουτάβι. Και ο Σάλτας ενήλικος 7 ετών. Τα δυο σκυλιά που βρέθηκαν χτες βράδυ πυροβολημένα- λάθος, εκτελεσμένα εν ψυχρώ με μια σφαίρα στο μέτωπο- στη Ραπεντώσα, μέσα σε οικόπεδο περιφραγμένο με συρματόπλεγμα.

Τα σκυλιά βρήκε νεκρά η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Διονύσου Β. Γώγου που θορυβήθηκε από την απουσία τους στο βραδινό προσκλητήριο για φαγητό: «Αυτά έρχονται σαν στρατιωτάκια μόλις ακούσουν το αυτοκίνητο. Ο Σίσυφος και ο Σάλτας δεν παρουσιάστηκαν χτες βράδυ κι έτσι ανησύχησα. Τα βρήκα με τη σφαίρα στο μέτωπο, ακόμη ζεστά, και με τους άλλους δυο συντρόφους τους μάταια να προσπαθούν να τα ξαναζωντανέψουν” δήλωσε στην Οδό Διονύσου σε κατάσταση σοκ η κ. Γώγου. Αμέσως κάλεσε την Άμεσο Δράση για να καταγράψει το περιστατικό, αλλά και τον Δ. Πιτιανούδη, Πρόεδρο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, για να τη βοηθήσει να απομακρύνει τα σκυλιά από το σημείο εκείνο.

“Το ένα το θάψαμε επιτόπου. Και το άλλο το πήγαμε στον Χρήστο Κτενά, τον κτηνίατρο που έχει τη σύμβαση με το Δήμο, ο οποίος και επιβεβαίωσε το θάνατο από σφαίρα, πιθανολογώντας μάλιστα πως είναι από αυτές που διαλύονται σε μικρά θραύσματα μέσα στην πληγή. Όλα δείχνουν επιπλέον πως τα σκυλιά πυροβολήθηκαν εξ επαφής, κάποιος τα δελέασε να πλησιάσουν μέσα από τα σύρματα και τα ξέκανε. Περιμένουμε όμως το επίσημο πόρισμα του κτηνίατρου, και τόσο ο Σύλλογος όσο και ο Δήμος θα καταθέσουμε μήνυση”, συμπλήρωσε η κ. Γώγου.

Μήνυση επιπλέον έχει ήδη καταθέσει και ο Σύλλογος των Εθελοντών Διονύσου, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Η. Υφαντής, ενήμερος από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, “σημάδι παθολογικής κατάστασης και σοβαρής διαταραχής”, όπως είπε στην Οδό Διονύσου.

Για τη δολοφονία των σκυλιών γράφει στον τοίχο του, στο facebook, ο πρόεδρος των Εθελοντών Διονύσου:

Δυστυχώς για την μικρή κοινωνία του Διονύσου κάποιος συμπολίτης μας θέλει να το παίξει εκτελεστής και τιμωρός. Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι η πράξη του αποτελεί ποινικό αδίκημα (Νόμος 4039/12), οι ποινές είναι βαρύτατες και ήδη έχει υποβληθεί εναντίον του μήνυση, μιας και για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από περαστικό. Τέτοιου είδους άνανδρες και αποτρόπαιες πράξεις πρέπει να τιμωρούνται.

Δημήτρης Πιτιανούδης