logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καρδιά του αναπτυξιακού χάντμπολ χτυπάει στη Πάτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPEN «ΛΟΥΞ CUP U13» από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου.

Στην κορυφαία διοργάνωση χάντμπολ για τις κατηγορίες Παμπαίδων Β΄ (γεν. 02, 03) Παγκορασίδων Β΄(γεν. 02,03) και Μίνι (γεν.04, 05), με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας αλλά και επίσημες προσκεκλημένες τις αντίστοιχες πρωταθλήτριες Σερβίας «Novi Beograd» και «RK Taurunum», ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ θα είναι παρών.

Τα παιδιά του Κώστα Κότσιρα ολοκλήρωσαν τη μίνι προετοιμασία τους και αναχώρησαν σήμερα από την Άνοιξη  για να πάρουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ από 32 πόλεις της Ελλάδος δίνει ραντεβού και υπόσχεται να προσφέρει συγκινησιακές στιγμές, αγωνιστικό πάθος και εκπληκτικό θέαμα  σε όσους τυχερούς βρεθούν στα γήπεδα της Πάτρας.

Την αποστολή του Α.Ο Άνοιξης εκτός του Ομοσπονδιακού Προπονητή Κώστα Κότσιρα συνοδεύουν οι Γενικοί Αρχηγοί, Γιάννης Χριστόπουλος (αρχηγός αποστολής), Γιάννης Γκιουρές και Κατερίνα Αυγέρη.

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα η ομάδα Παμπαίδων Β΄ κληρώθηκε στο Γ΄ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Σέρβικη «Novi Beograd» (εκτός συναγωνισμού) και τις ομάδες Φόιβος Συκεών, Νέα Ιωνία, ΓΣ Χανίων και Σεριφάτο Αιγίου. Τα κορίτσια αγωνίζονται στη φάση των ομίλων στο Δ΄ Όμιλο και θα αντιμετωπίσουν τη πρωταθλήτρια Σερβίας «RK Taurunum» (εκτός συναγωνισμού), τον ΑΟ Προσοτσάνης και τον Φιλώτα Φλώρινας. Τέλος οι «βενιαμίν» του Α.Ο Άνοιξης θα αντιμετωπίσουν σε κοινό όμιλο την γηπεδούχο Ορμή Λουξ, τα ΙΕΚ Ξυνή, τον ΑΣΕ Δούκα, τον Άρη Νικαίας, τον Αερωπό Έδεσσας και το Κορωπί.

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Χάντμπολ και μέλος του ΔΣ του Α.Ο.Α Μάριος Λουκάτος αποχαιρέτησε το πρωί του Σαββάτου  την αποστολή και ευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους καλή διασκέδαση και καλή επάνοδο. Προέτρεψε τα παιδιά να απολαύσουν τους αγώνες, να κάνουν νέους φίλους και  να αξιοποιήσουν με το καλύτερο τρόπο την εμπειρία που τους προσφέρει η συμμετοχή σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα  μακριά από τις οικογένειες τους. Οι εμπειρίες από την εβδομάδα στη Πάτρα και όσα θα ζήσουν με την τελετή έναρξης, τους αγώνες, τις εκδρομές, μέχρι την τελετή λήξης θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες τους.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης της αποστολής, ευχαρίστησε για μία ακόμα φορά τους γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά τους, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην οικογένεια του Α.Ο Άνοιξης.

«Η συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ στη Πάτρα και η εκπροσώπηση της περιοχής μας μέσω του Α.Ο Άνοιξης οφείλονται στην αγάπη , στο μεράκι και στην προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι εμείς εδώ και δύο χρόνια μόνοι μας, χωρίς καμία στήριξη των θεσμικών και τοπικών φορέων, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για την προπόνησή μας, την ανάπτυξη του αθλήματος στη περιοχή, τις μεταφορές μας και τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα που καλύπτουμε εξολοκλήρου από τις τσέπες μας. Το κοινό όραμά μας για τη δημιουργία μιας υγιούς κυψέλης αθλητισμού και παιδείας για τα παιδιά μας, είναι αυτό που μας ενώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»