logo


Αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δροσιάς με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα στην κεντρική πλατείας της περιοχής- αλλά εκκρεμεί εδώ και μήνες η συζήτηση για την αντιμετώπιση και του προβλήματος στάθμευσης στην ίδια πλατεία και στους γύρω δρόμους- και η μετατροπή του συντριβανιού σε ανθόκηπο. Η μετατροπή κρίθηκε αναγκαία γιατί η απαραίτητη τακτική συντήρηση του συντριβανιού, σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Α. Πέππα, είναι κοστοβόρα, ενώ αποτελεί και εστία κουνουπιών. Στην ίδια θέση θα δημιουργηθεί υπερυψωμένος ανθόκηπος, όπως ο αντίστοιχος στη Σταμάτα, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί η σκέψη να προβλεφθεί για το μέλλον η τοποθέτηση μικρού συντριβανιού στο κέντρο του. Η πλήρης Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΚΑΦΕΝΕΙΟ» του κου Πολύμερου Γεωργίου που βρίσκεται στην οδό Στρ. Πετρίτη 1 της Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μαζικής εστίασης, παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος σε κατάστημα που βρίσκεται επι της οδού Πευκών 17 & Στρ. Πετρίτη, στην Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, μαζικής εστίασης, παρασκευής και διάθεσης πρόχειρου γεύματος (καφετέρεια), σε κατάστημα που βρίσκεται επι της οδού Στρ. Πετρίτη 7, στην Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Γνωμοδότηση σχετικά με την χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

ΘΕΜΑ 5ο: Μετατροπή του σιντριβανιού της πλατείας Εθνικής Αντίστασης σε ανθόκηπο.