logo


Της Γεωργίας Καϊμενάκη-Ντοά*

Σε μια Ελλάδα φτωχοποιημένη, με τεράστια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, θα μπορούσε άραγε ο Δήμος  Διονύσου,  να αναλάβει προς όφελος των δημοτών του, αλλά και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο, έναν επιπλέον ρόλο διαμεσολαβητικό, υποστηρικτικό, μετουσιώνοντας στο έπακρο την έννοια του Καλλικράτη ;

Η εικοσαετής εμπειρία μου ως υπάλληλος και Προϊσταμένη στον Ο.Α.Ε.Ε, αλλά και η καθημερινή μου επαφή με δεκάδες ασφαλισμένους,  μου δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζω πολύ καλά, τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών,  συνταξιούχων και γενικότερα, των ασφαλισμένων .

Τα τελευταία χρόνια τα περιφερειακά τμήματα (αποκεντρωμένα) πολλών δημόσιων υπηρεσιών έχουν κλείσει ή συστεγαστεί προκειμένου να εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται απίστευτα  για τις συναλλαγές τους, αναγκαζόμενοι πολλές φορές,  ακόμα και για μια ερώτηση  να μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό για έναν ελεύθερο επαγγελματία, σημαίνει χάσιμο πολύτιμου χρόνου,  ειδικά σήμερα που ο κάθε ένας, πασχίζει να επιβιώσει !!

Επειδή η κρατική μηχανή και η δημόσια διοίκηση είναι ένα σύνολο υπηρεσιών συνδεδεμένων αμφίδρομα μεταξύ τους προκειμένου να εξυπηρετούν  τον πολίτη, θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει έναν πιο καθοριστικό ρόλο στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών – ασφαλισμένων .

Η ιδέα απλή. Ένα από τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτήρια που χρησιμοποιεί ο Δήμος για τις υπηρεσίες τις δικές του ή των εποπτευόμενων φορέων του, θα μπορούσε να στεγάσει περιφερειακό τμήμα του ΟΑΕΕ με προβλεπόμενες συμφωνίες όπως, κάλυψη του κόστους συντήρησης  από τον φιλοξενούμενο ασφαλιστικό οργανισμό !

Έτσι το κέρδος θα ήταν διπλό.  Ένα φιλικότερο  πρόσωπο του Δήμου προς τους πολίτες τους οποίους νοιάζεται, αλλά και αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Δημοτικής Ενότητας που θα στεγαστεί το παράρτημα.

Υπολογίζοντας κανείς ότι το τμήμα του Ο.Α.Ε.Ε. Αμαρουσίου – Ν. Ερυθραίας περιλαμβάνει τις περιοχές από Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία κ.λπ. , έως τον Κάλαμο, Ωρωπό Αυλώνα, Βαρνάβα, Καπανδρίτι εύκολα συμπεραίνει τα οφέλη.

Σήμερα ο Δήμος Διονύσου  έχει μια ευκαιρία να δείξει τον ουσιαστικό του ρόλο. Αυτόν της συνλειτουργίας των υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης της καθημερινότητας και της προστασίας του πολίτη. Η ενασχόλησή μου με τα «κοινά» σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί για μένα αυτονόητη διάθεση και μετάδοση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης, της γνώσης και της εμπειρίας που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος. Από τη θέση την οποία βρίσκομαι,  με μεγάλη χαρά δηλώνω παρούσα στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος και στο Δήμο μας.

* Η Γεωργία Καϊμενάκη- Ντοά είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Οικονομικός Διαχειριστής της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο». Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Άνοιξης,  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Άνοιξης και ενεργό μέλος εθελοντικών και αιμοδοτικών συλλόγων της περιοχής. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με εξειδίκευση στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και υπηρετεί ως Προϊσταμένη στον ΟΑΕΕ στο κατάστημα Αμαρουσίου-Ν. Ερυθραίας.  Ζει στην Άνοιξη από το 1991 και είναι  μητέρα 3 παιδιών.