logo


Ενώ η προσέλευση των θεατών στα Λατομεία Διονύσου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες moto cross Red Bull X-Fighters συνεχίζεται ακόμη- και είναι 10.10 το βράδυ-, πρωτοφανές μποτιλιάρισμα σημειώθηκε από νωρίς το απόγευμα στη Λ. Διονύσου, δείχνοντας πως η πόλη ήταν ανέτοιμη να υποδεχθεί γεγονός τέτοιας εμβέλειας. Σ’ αυτό συνετέλεσαν όχι μόνο τα έργα της αποχέτευσης στην Εκάλη και η αναγκαστική εκτροπή της κυκλοφορίας σε παράδρομους, αλλά και η ανεπάρκεια των χώρων στάθμευσης που είχαν προβλεφθεί γύρω από τα Λατομεία για τους χιλιάδες επισκέπτες- που μέχρι και από την Καλαμάτα ήρθαν, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο, για να απολαύσουν τους αγώνες.

  Ουρά αυτοκινήτων στη συμβολή της Διονύσου με την Κυδωνιών από τις 7 το βράδυ

  Επί ποδός Πυροσβεστική, Τροχαία και εθελοντές

  Μονόδρομος η Λεωφόρος Διονύσου!

  Το πρόβλημα της κυκλοφορίας επιδεινωνόταν μπροστά στην είσοδο των Λατομείων

  Αυτοκίνητα αλλά και τα πούλμαν της Red Bull που μετέφεραν τους θεατές δωρεάν, στάθμευσαν σε όλους τους κάθετους της Διονύσου- μέχρι τους πρόποδες της Πεντέλης

Στην προσπάθεια για την ομαλή προσέλευση του κοινού είχαν από νωρίς ριχτεί τόσο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρσίας, όσο και πληρώματα της Τροχαίας στους οδικούς κόμβους του Διονύσου, και κυρίως οι εθελοντές των κλιμακίων του Δήμου, που κατηύθυναν τους οδηγούς πρώτα προς τους χώρους στάθμευσης- γεμάτοι ασφυκτικά από τις 6 το βράδυ- και εν συνεχεία, στους γύρω δρόμους, αλλά και πάνω στη Λεωφόρο, που μετατράπηκε σε… μονόδρομο. Παρών στην προσέλευση του κόσμου μέχρι αργά το βράδυ ο Π. Τσούκας εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που δίνει τα εύσημα στους εθελοντές, ευχόμενος η αποχώρηση των επισκεπτών να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα.