logo


ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Η Τράπεζα Χρόνου Δήμου Διονύσου σας προσκαλεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 18:30 σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Ο Ρόλος των Τραπεζών Χρόνου και των Κοινοτικών Νομισμάτων στην Τοπική Κοινωνία”.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον «Ανοιχτό Χώρο Συνάντησης» της Τράπεζας Χρόνου (Πολιτιστικό Κέντρο Άνοιξης, Κανάρη 3).

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Μπορώ και χωρίς ευρώ», η Σεβαστή Χόνδρου,  Διοικητικό Στέλεχος Δήμου Διονύσου και Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ στην Κοινωνική Καινοτομία στην Τοπική Διακυβέρνηση και η Βάσια Βέλμαχου, Κοινωνική Λειτουργός της Τράπεζας Χρόνου Δήμου Διονύσου.

Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί  ένα δίκτυο αχρήματης αλληλέγγυας οικονομίας, που βασίζεται στον εθελοντισμό και  στον καθημερινό άνθρωπο  που επιλέγει να προσφέρει προϊόντα, υπηρεσίες και τον πολύτιμο χρόνο του για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο.

Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη περίοδο στη χώρα μας, η αχρήματη αλληλέγγυα οικονομία συνιστά τη μοναδική διέξοδο σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα συζήτησης:

  • Οικονομική Κρίση και ο Ρόλος των Τραπεζών Χρόνου και των Κοινοτικών Νομισμάτων
  • Το Πρόγραμμα των Κοινωνικών Δομών και η Ανάπτυξη των Τραπεζών Χρόνου στην Ελλάδα
  • Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Διονύσου: Απολογισμός Έργου και Ενοράσεις για το Μέλλον

Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους της Τράπεζας Χρόνου, που θα μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από την μέχρι τώρα συμμετοχή τους στην κοινωνική δομή.

Η κοινωνική δομή της Τράπεζας Χρόνου λειτουργεί στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης και του διαδημοτικού προγράμματος «Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα – Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».