logo


Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 20:00μμ στον Άγιο Στέφανο, πλατεία Μαρίνου Αντύπα (έναντι εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου).

Η 9η Μάη είναι για μας, τις γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, μέρα που αποδίδουμε φόρο τιμής στις γυναίκες και τους άντρες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίστηκαν, πολέμησαν, βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στη φασιστική – ναζιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο καπιταλισμός εναντίον τους.

Τα τελευταία χρόνια ο λαός μας βιώνει την πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Τα μονοπώλια και οι πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντά τους, μας κήρυξαν τον πόλεμο χτυπώντας ανελέητα το δικαίωμά μας στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Υπονομεύουν την προοπτική μιας αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι πιο ανταγωνιστικοί.

Εξαιτίας της κρίσης οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κι εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Με τη δράση μας όμως  μπορούμε να προετοιμάσουμε το έδαφος για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που είναι και η μόνη που μπορεί να φέρει την ισοτιμία και την απελευθέρωση των γυναικών του καθημερινού μόχθου.

Για μας η 9η Μάη είναι η μέρα που πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στους πλαστογράφους της Ιστορίας, στις κυβερνήσεις των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο συστημικό φασιστικό – ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ψέματά τους και να τους απαντήσουμε ότι την Ιστορία την γράφουν οι λαοί με το αίμα και τους αγώνες τους. Ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γι’ αυτό και θα νικήσουμε.

Οι γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και κυρίως οι νέες γυναίκες παίρνουμε θέση και προασπίζουμε τους λαϊκούς αγώνες από τη στρέβλωση και το ψέμα των υπερασπιστών των μονοπωλίων.

Τιμάμε τα 70 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών και εκατομμύρια νεκρούς αγωνιστές και αγωνίστριες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

«Όταν πουν ό,τι είχαν οι κυρίαρχοι να πούνε,

θα μιλήσουν οι κυριαρχούμενοι.

Ποιος τολμάει να πει: Ποτέ;

Ποιος φταίει σαν η καταπίεση παραμένει; Εμείς.

Ποιος θα φταίει σαν η καταπίεση συντριβεί; Εμείς πάλι.

Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί!

Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει!

Όποιος την κατάστασή του έχει αναγνωρίσει, πώς να εμποδιστεί;

Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο

και το Ποτέ γίνεται: Σήμερα ακόμα»

Μπέρτολτ  Μπρεχτ