logo


Πέντε ημέρες απέχουμε από την πραγματοποίηση-  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και μάλιστα στα Λατομεία Διονύσου- του Red Bull X-Fighters την προσεχή Παρασκευή 12 Ιουνίου και, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα της Red Bull, τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Στην ίδια ιστοσελίδα δίνονται και πληροφορίες για τη διαμόρφωση της πίστας, για την οποία οι εντατικές εργασίες έχουν διαρκέσει πάνω από ένα μήνα:

*Το Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου έχει άνοιγμα 350 επί 230 μέτρων με 80 μέτρα βάθος, και 12 επίπεδα εξόρυξης.

*Η πίστα είναι η πιο μεγάλη FMX πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2015.

*Έχει 3 Kickers, 3 Super Kickers, 2 Dirt Jumps και 3 Quarter Pipes.

*Η πίστα θα κατασκευαστεί σε τρία επίπεδα του λατομείου και κάθε επίπεδο έχει ύψος 5 έως 7 μέτρα.

*Η κατασκευή της πίστας απαιτεί 12.500m3 = 600 φορτηγά χώμα.

*Θα στηθούν 600 προβολείς με 4χλμ καλώδια για το φωτισμό της πίστας.

Οι πόρτες για τους θεατές θα ανοίξουν στις 6 το βράδυ ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9, με ζωντανή κάλυψη του πρώτου γύρου από τις 9.30, και θα ολοκληρωθεί αυστηρά στις 11.30 μ.μ.

Όσον αφορά στη στάθμευση:

Στο χώρο της εκδήλωσης δεν θα υπάρχει ρυθμιζόμενο parking. Οι διαθέσιμοι προς τούτο χώροι στο δρόμο γύρω από το Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου είναι περιορισμένοι και δεν θα επιβλέπονται από το προσωπικό της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τ. Μπάση, σε εξέλιξη βρίσκεται εργασία αποψίλωσης των χόρτων στους χώρους μπροστά από το safe house, πίσω από το περίπτερο και δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Διονύσου, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Οι διοργανωτές πάντως έχουν προβλέψει δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορεία της Red Bull:

– Αναχωρήσεις από το σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά προς τις Εισόδους του Venue στις 18:30, 18:45, 19:30 και 19:45 ακριβώς.

– Αναχωρήσεις από το σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας προς τις Εισόδους του Venue στις 18:30, 19:00 και 19:40 ακριβώς.

– Η επιστροφή προς τα παραπάνω σημεία αναχώρησης θα ξεκινήσει ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα.

Πρόβλεψη υπάρχει επίσης και για άτομα με ειδικές ανάγκες: H μεταφορά τους μέσα στο χώρο του αγώνα θα παρέχεται δωρεάν, μετά από σχετικό αίτημα στην είσοδο του χώρου. Επίσης θα υπάρχει καθορισμένος χώρος για τους θεατές με αναπηρικά αμαξίδια και τους συνοδούς τους.

Τα παιδιά κάτω των 7 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο (συνοδευόμενα), ενώ παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών θα πρέπει να έχουν κανονικό εισιτήριο.

Τέλος, συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα ανάμεσα στους διοργανωτές από τη μια πλευρά και τους Αντιδήμαρχο, εντεταλμένο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Π. Τσούκα, κλιμάκια εθελοντών, Διοικητές Τροχαίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την άλλη πλευρά, ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν τόσο για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας όσο και για την αντιμετώπιση της πυρασφάλειας εκείνη την ημέρα.