logo


Από το Γραμματικό στον Ασπρόπυργο έτρεχαν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Ειδικότερα:

Με 5 οχήματα και 15 άνδρες από τα 4 Κλιμάκια, έσπευσε στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Γραμματικό του Μαραθώνα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου.

Μαζί με τους εθελοντές του Δήμου, στο σημείο προσέτρεξαν επίσης 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΣΠΑΠ, ενώ κατάσβεση από αέρος πραγματοποίησαν 2 καναντέρ. Η φωτιά έχει ήδη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αφού έκαψε περίπου 25 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης, ενώ, σύμφωνα με τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Π. Τσούκα που μετέβη στο σημείο με το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, ξεκίνησε από καύση χόρτων σε οικόπεδο- παρόλο που υπάρχει σχετική απαγόρευση για τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5-31/10).

Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο σε χορτολιβαδική έκταση, για να εξαπλωθεί εν συνεχεία σε παρακείμενο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Στο σημείο, απ’ όπου η φωτιά είναι ορατή  από πολλές περιοχές της Αττικής, έχουν ήδη σπεύσει 3 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με 9 άτομα.