logo


Ο Ο.Ν.Α.Π. Θέσπις διοργανώνει το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 20.45, συναυλία κλασσικής μουσικής με τίτλο «Έργα πιάνου για… 4 και 6 χέρια».

Συμμετέχουν η Ολυμπία Παπαπαναγιώτου, η Κατερίνα Γρηγοριάδου και η Χριστίνα Σπυριδάκη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, Πεντζερίδη 3.

Πρόγραμμα

* L. Boccherini: Celebre Menuet  – για πιάνο έξι χέρια

* W.A. Mozart: Σονάτα  για πιάνο τέσσερα χέρια KV 521

Allegro

Andante

Allegretto

* E. Lecuona: Malaguena-για πιάνο τέσσερα χέρια

Διάλειμμα

* F. Schubert: Σερενάτα- για πιάνο έξι χέρια

* B. Smetana: Η πατρίδα μου –για πιάνο τέσσερα χέρια

N.2 Μολδάβας

* E. Chabrier: Espana- για πιάνο τέσσερα χέρια

* A. Khachaturian: Χορός των σπαθιών-για πιάνο έξι χέρια

Η Ολυμπία Παπαπαναγιώτου σπούδασε πιάνο στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου και πήρε το δίπλωμά της με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στη Βουδαπέστη, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ασχολήθηκε με την ερμηνεία μουσικής του 17ου και 18ου αιώνα σε ιστορικά όργανα, καθώς και με την συνοδεία τραγουδιστών.

Από το 2013 έχουν δημιουργήσει με την Χριστίνα Σπυριδάκη την κίνηση “Συναυλία στα Σχολεία” παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε δημοτικά σχολεία στην Αττική προκειμένου να μυηθούν τα παιδιά με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο στην μουσική.

Τον Μάιο του 2015 μαζί με την Κατερίνα Γρηγοριάδου απέσπασαν ως πιανιστικό ντουέτο πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου στον διαγωνισμό  Placido Mandanici στην Barcellona Pozzo di Gotto της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε piano trio με τις Κ. Γρηγοριάδου και Χ. Σπυριδάκη  και διδάσκει στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου, στο Ωδείο Πρωτοπορία και στους χώρους προσχολικής εκπαίδευσης “Μικρή Παρέα” και “Blossom”.

Η Κατερίνα Γρηγοριάδου είναι πτυχιούχος Παντείου  Πανεπιστημίου. Πήρε το πτυχίο πιάνου το 1996 με βαθμό  Άριστα παμψηφεί και τπτυχίο Ειδικού Αρμονίας το 1998 με βαθμό Άριστα  παμψηφεί. Απέκτησδίπλωμα πιάνου το 1999 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με βαθμό Άριστα παμψηφεί & Β΄ βραβείο. Είναι υπότροφος  του Ωνασείου Ιδρύματο,  με μεταδιπλωματικές σπουδές στη Βουδαπέστη και μεταπτυχιακές σπουδές solo αλλά και μουσικής δωματίου στη Γλασκώβη.

Έχει εργασθεί και πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων solo αλλά και μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2006 που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχει παίξει σε πολλά σχήματα μουσικής δωματίου αλλά και πιανιστικών duo ενώ από το 2012 είναι μέλος του piano trio με τις Χριστίνα Σπυριδάκη και Ολυμπία Παπαπαναγιώτου.

Μέχρι και σήμερα διδάσκει στα  Ωδεία: “Μουσική Πράξη” στο Κουκάκι και “Πυθαγόρειο Ωδείο” στην Άνοιξη.

Η Χριστίνα Σπυριδάκη πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας. Στο ίδιο ωδείο πήρε με Άριστα τα πτυχία της Αρμονίας, Αντίστοιξης και Φούγκας.

Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στην Ουγγαρία και έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε πολλά σεμινάρια .

Διδάσκει πιάνο και μουσική δωματίου στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, και στα «Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη». Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συνεργαστεί από το 1994 με το «Ελληνικό Ωδείο» των Εκπαιδευτηρίων Καντά, το «Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας», το «Ωδείο Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου». Σε συνεργασία με δασκάλα θεατρικής αγωγής έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία και επένδυση σε παιδικές παραστάσεις, όπως «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με μουσική Χατζιδάκι.