logo


Για αντικειμενικές δυσκολίες στην πραγματοποίηση φέτος του μαθητικού διαγωνισμού και της βράβευσης των επιτυχόντων μιλάει στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Β. Κοκμοτός, απαντώντας στην ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας που υποστηρίζει πως αυτοί οι δυο θεσμοί καταργούνται.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο κ. Κοκμοτός, ελάχιστη ανταπόκριση υπήρξε για το διαγωνισμό από την πλευρά των Διευθυντών, που είχαν ειδοποιηθεί σχετικά πριν τις διακοπές του Πάσχα ώστε να δηλώσουν συμμετοχές μαθητών αλλά και καθηγητών (για επιτήρηση και βαθμολόγηση). Εγκαίρως απάντησε με τη συμμετοχή δυο μαθητών μόνο το Γυμνάσιο Διονύσου, εντωμεταξύ μεσολάβησαν τα γνωστά γεγονότα με τη φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, ενώ ήδη είχε φτάσει ο καιρός των εξετάσεων για τα Γυμνάσια.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στη βράβευση των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τα τελευταία τρία χρόνια οργανωνόταν από το ΘΕΣΠΙ, ο Αντιδήμαρχος υπενθυμίζει πως μέχρι το Μάρτιο προϋπολογισμός στο Νομικό Πρόσωπο δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατεθούν τα χρήματα για την εκδήλωση. Σημειωτέον πως παραδοσιακά η βράβευση πραγματοποιούνταν γύρω στα Χριστούγεννα. Η εναλλακτική λύση να πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού σκόνταφτε στην απουσία πολλών νέων φοιτητών, που σπουδάζουν και εκτός Αθηνών.

“Για μένα, δεν καταργείται τίποτα”, τονίζει στην Οδό Διονύσου ο κ. Κοκμοτός και επιφυλάσσεται για την επανάληψη και της βράβευσης και του διαγωνισμού την προσεχή χρονιά.