logo


Συνεδριάζει με 13 θέματα- και καμία απ’ ευθείας ανάθεση- την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Από αυτά, το θέμα που ασφαλώς ξεχωρίζει είναι το 12ο, με εισήγηση του ίδιου του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, και αφορά σε τέσσερις εργαζόμενους προερχόμενους από την πρώην Κοινότητα Κρυονερίου. Σύμφωνα με το ιστορικό που παρατίθεται στην εισήγηση, οι 4 εργαζόμενοι- μετά από απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου το 2008- μεταφέρθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση  στην τότε Κοινότητα, με παράνομο όμως τρόπο όπως αποκάλυψε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Η σχετική απόφαση του Κ.Σ. ανακλήθηκε, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνέχισαν να εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Όμως, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, συμβάσεις αυτών των εργαζομένων με το Δήμο δεν βρέθηκαν στην υπηρεσία, και πάντως όχι από το 2008 μέχρι σήμερα. Για “κατασκευασθέντες απασχολούμενους με ανύπαρκτες ή με (επιεικώς) παράνομο εμβολιματικό τρόπο συμβάσεις” μιλάει ο Δήμαρχος Διονύσου και καταλήγει:

Η στάση μας αυτή, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο των εργαζομένων, αλλά με την πρόδηλη παρανομία και τη μεθόδευση την οποία αρνούμαστε να την αποδεχθούμε και να την στηρίξουμε. Ούτε μπορούμε, ούτε έχουμε το δικαίωμα να “εφεύρουμε” θέσεις και δυνατότητες, ούτε να “κατασκευάσουμε”, ούτε να παρανομήσουμε ή να καταστρατηγήσουμε το νόμο, ούτε να υπερβούμε τις αντικειμενικές δυνατότητές μας, γιατί διαχειριζόμαστε δημοτικά πράγματα και δημοτική περιουσία.

Η πλήρης Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για τη «Συντήρηση Κλαδοφάγου Μηχανήματος και Λοιπού Μηχανολογικού Εξοπλισμού Πρασίνου» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την «Προμήθεια Κάδων Απορριμμάτων Μηχανικής Αποκομιδής» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την ανάθεση της προμήθειας «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού Παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού Οικοπέδων και Κοινόχρηστων Χώρων για Πυροπροστασία

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικών για την «Προμήθεια Μικροαναλωσίμων Ανταλλακτικών Μεταφορικών Μέσων» και λήψη σχετικής απόφασης.

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή τελών διέλευσης απορριμματοφόρων από Αττική Οδό.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για πληρωμή δικαστικής δαπάνης.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή Αποζημίωσης στον κ. Πανταζή Σωτήριο ο οποίος υπέστη ζημιά από πτώση δένδρου στο όχημά του.

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση α)της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για την παροχή υπηρεσίας «Μικροβιολογικός & Χημικός Έλεγχος Νερού» και β)των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεσης Πίστωσης για τη Συμμετοχή Υπαλλήλου σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο.

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 11ο: α) Εξέταση ένστασης κατά του πρακτικού του διαγωνισμού β) Κατακύρωση των πρακτικών της δημοπρασίας για την ανάθεση του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ – 2015», προϋπολογισμού 200.000,00 € (με ΦΠΑ) γ) Έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού του παραπάνω έργου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση απόκρουσης της αγωγής των 4ων και την υποβολή αιτήματος ανάκλησης της 1267/14 απόφασης του ΜΠρΑθ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης από τον προϋπολογισμό του ∆ήμου ο.ε. 2015 για δημοσιεύσεις των τμημάτων της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, σε εφημερίδες.