logo


Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο Παρασκευή 22 Μαΐου στις 9 το πρωί έξω από το ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ, με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας και ειδικότερα την στελέχωσή της. Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΓΕ τονίζει:

  Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ, αναδεικνύει και παλεύει και στην περιοχή μας το σοβαρό ζήτημα της υγείας, ειδικότερα τη στελέχωση του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου. 

     Τον Φλεβάρη συνέλεξε συμβολικά 1.000 περίπου υπογραφές από κατοίκους του Δήμου Διονύσου και τις κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την υγεία, διεκδικώντας πλήρη στελέχωση του ΠΕΔΥ σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, με σταθερή και μόνιμη εργασία, όλα χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό, μικροβιολογικές-βιοχημικές εξετάσεις, όλες τις γυναικολογικές εξετάσεις (τεστ Παπ, Μαστογραφία, προγεννητικός έλεγχος κ.λπ.). 

     Να σημειώσουμε ότι κάτω από την πίεση της Ομάδας Γυναικών Διονύσου, στις υπάρχουσες ειδικότητες του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου (2 παιδίατροι, οδοντίατρος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος, ορθοπεδικός) πρόσφατα προστέθηκαν ακόμη 1 παιδίατρος, 2 γενικοί γιατροί, 1 καρδιολόγος και 1 επισκέπτρια υγείας. Οι 30 δε συμβεβλημένοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με οικονομική συμμετοχή και για τον γιατρό αλλά και για τα φάρμακα, είναι δυσβάσταχτο για τη λαϊκή οικογένεια, πόσο μάλλον για άνεργους ή ανασφάλιστους. 

     Για την Ομάδα Γυναικών Διονύσου, οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. 

     Η δράση μας, η κατάθεση περίπου 1.000 υπογραφών και η πίεση που ασκήθηκε στη Δημοτική Αρχή από δημότες και φορείς για το πιο σοβαρό ζήτημα της περιοχής μας, το ζήτημα της υγείας, πιστέψαμε ότι θα δέσμευε πρώην και νυν Δημοτικές Αρχές να πάρουν πρωτοβουλία και να δώσουν λύσεις. Αντί γι’ αυτό, ο Δήμαρχος κ. Ζαμάνης πρότεινε τη δημιουργία μίας επιτροπής, δικαιολογώντας απόλυτα το λαϊκό συμπέρασμα: «όταν δεν θέλεις να κάνεις κάτι, κάνε μία επιτροπή!». 

     Τέτοιου είδους συμβιβασμένες Δημοτικές Αρχές που υπηρετούν πιστά όλες τις οδηγίες της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζουν τον ασθενή και την υγεία σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό. Με την στάση τους «βάζουν πλάτη» στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας, που από τη μια πλευρά «αναγνωρίζουν» την επικίνδυνη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας (ειδικότερα τώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «βουτάει» όλα τα αποθεματικά Νοσοκομείων, Περιφέρειας, Πανεπιστημίων, Δήμων, Ασφαλιστικών Ταμείων κ.ά.) από την άλλη όμως στήνει «επιτροπές ενδιαφέροντος» προκειμένου να… «διαχειριστεί» την αγανάκτηση των δημοτών, αλλά παράλληλα να τους οδηγήσει κατ’ ευθείαν σε επιχειρηματικούς ομίλους υγείας που συσσωρεύουν υπέρογκα κέρδη με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στον κλάδο της υγείας. 

     Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ, κάνει πέρα συμβιβασμένες Δημοτικές Αρχές και διεκδικούμε για εμάς και τις οικογένειές μας: 

  • Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της υγείας. 
  • Καμία αρπαγή αποθεματικών! Είναι χρήματα του λαού. 
  • Αναβάθμιση και στελέχωση του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου με όλες τις ειδικότητες των γιατρών καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό εργαστηρίων με πλήρη και μόνιμη σχέση εργασίας. 
  • Χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. 
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. 
  • Κατάργηση των ορίων σε διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, νοσηλεία και φάρμακα τα οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ και γενικά κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία-φάρμακα. 
  • Δωρεάν εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά, για όλα τα νοσήματα και στις νέες γυναίκες για τον καρκίνο της μήτρας. 
  • Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες. Για τις έγκυες όλος ο προγεννητικός έλεγχος και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επέμβαση) δωρεάν, όπως και για όσα ζευγάρια αξιοποιούν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. 
  • Καμιά συγχώνευση ή κατάργηση Κέντρων Υγείας, παραρτημάτων και προνοιακών ιδρυμάτων. Αντίθετα, ανάπτυξη για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο. 
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑμΕΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες. 
  • Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές κλπ, από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
  • Λειτουργία των υπηρεσιών νοσηλείας και φροντίδας στο σπίτι με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου 

καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το ΠΕΔΥ Αγίου Στεφάνου την Παρασκευή 22 Μαΐου 9 π.μ. 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!