logo


Την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου συζητείται στην Εκτελεστική Επιτροπή (σ.σ. που αποτελείται από τους 6 Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο) ο αντιπυρικός σχεδιασμός της πόλης και αμέσως μετά θα έρθει προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό δήλωσε σε σχετικό ερώτημα των Γ. Καλαφατέλη και Κ. Κοντάκη από την Ενωτική Πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης στη χθεσινή- 19/5- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον ο κ. Ζαμάνης παραδέχθηκε την καθυστέρηση στην αποκομιδή ξερών κλαδιών και κηπαίων, που εξακολουθούν να στοιβάζονται στους δρόμους και, όσο περνάει ο καιρός, εγκυμονούν κίνδυνο πυρκαγιάς. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με το Δήμαρχο, οφείλεται στις απανωτές βλάβες απορριμματοφόρων που σιγά σιγά επανέρχονται σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται και η ομαλή ροή στην αποκομιδή.

Σχετικό είναι και το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

Ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου η εικόνα που επικρατεί σχεδόν σε όλες τις Δ.Ε. είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Ο καθαρισμός των οικοπέδων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και επιπλέον βουνά ξερών κλαδιών ‘’στολίζουν» πολλά σημεία της πόλης μας.

Επισημαίνουμε την ανάγκη για άμεσες ενέργειες των διοικούντων όσο υπάρχει ακόμα καιρός προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς η οποία θα αποτελέσει μια μη αναστρέψιμη καταστροφή.

Είναι άδικο να μηδενίζονται οι θυσίες των κλιμακίων των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι κατακτήσεις του Δήμου, από την ολιγωρία και ανευθυνότητα της σημερινής διοίκησης.