logo


Ανακοίνωση στο πλαίσιο των μέτρων πυροπροστασίας μοιράζει από σήμερα σπίτι -σπίτι η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, ενημερώνοντας όλους τους ιδιοκτήτες ότι:

Από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται το κλάδεμα των πεύκων και των κήπων

Χόρτα, φυλλώματα και φυτικά υπολείμματα καθαρισμού κήπων πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστικές σακκούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει: Η λήψη προληπτικών και αναγκαίων μέτρων για την πυροπροστασία είναι η κινητοποίηση των ιδιοκτητών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών δίπλα από τα σπίτια.

Σημειώνεται εξάλλου πως αντίστοιχη ανακοίνωση έχει στείλει σ’ όλους τους ιδιοκτήτες και η Δροσιά. Διαμαρτυρίες εντούτοις ακούγονται από Προέδρους άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων, που επισημαίνουν πως εξακολουθεί να λείπει κεντρικός συντονισμός και   αποφάσεις που να αφορούν σε όλο το Δήμο, με αποτέλεσμα οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες να γίνονται αποσπασματικά. Υπενθυμίζουν εξάλλου πως στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου ανάμεσα στους Προέδρους των Δ.Κ. και τους υπεύθυνους για την Πολιτική Προστασία του Δήμου (εθελοντές και δημοτικούς συμβούλους) είχαν συζητηθεί προτάσεις, οι οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποτελέσει οδηγία ή απόφαση προς εφαρμογή. «Και ο καιρός περνάει…», τονίζουν χαρακτηριστικά.