logo


Την Κυριακή 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο πάρκινγκ του Εμπορικού Κέντρου ΔΙΑΦΑΝΟ, στην Άνοιξη, το 1ο τουρνουά street handball Διονύσου, από τον Αθλητικό Όμιλο Άνοιξης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία  Χειροσφαίρισης Ελλάδας.

Το τουρνουά, σημειώνεται, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτός Ημερήσιας Διατάξεως στη χθεσινή- Τρίτη 12/5- συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Κομνηνάκη, που είχε φέρει το θέμα ήδη από την περασμένη συνεδρίαση την Παρασκευή 8 Μαΐου. Στην αρχική του εισήγηση ο κ. Κομνηνάκης, ενημερώνοντας το ΘΕΣΠΙ για το τουρνουά, μετέφερε το αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου Άνοιξης που ζητούσε τη συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό και την οικονομική στήριξή του, ύψους 600 ευρώ, για το διαφημιστικό υλικό, τα νερά και τα αναμνηστικά διπλώματα για τους συμμετέχοντες, και την ηχητική κάλυψη. Ως τόπος διεξαγωγής είχε τότε αναφερθεί η πλατεία της Άνοιξης.

Χθες εντούτοις διευκρινίστηκε πως το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε- είτε στην πλατεία με τη συνεργασία και του ΘΕΣΠΙ είτε στο πάρκινγκ του Εμπορικού Κέντρου, αν ο ΘΕΣΠΙΣ αρνηθεί τη στήριξη.

Όπως και έγινε τελικώς, μια που ο κ. Κομνηνάκης, σε σχετικές ερωτήσεις του Προέδρου του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη φάνηκε να αγνοεί αν ο Αθλητικός Όμιλος είχε ζητήσει την άδεια της Δημοτικής Κοινότητας για την παραχώρηση της πλατείας ή εάν έχει υπάρξει κάποια μέριμνα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού εκείνη την ημέρα, μια που -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΟΑ- το τουρνουά απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του Διονύσου, για να παίξουν και να διασκεδάσουν, παρουσία μάλιστα διεθνών αθλητών και αθλητριών.

Ενστάσεις υπήρξαν επιπλέον από μέλη του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ στο αίτημα καθ’ αυτό του Αθλητικού Ομίλου για οικονομική στήριξη, μια που το 2014 ο ΑΟΑ έχει επιχορηγηθεί από το Δήμο με το ποσόν των 15.000 ευρώ. Ειδικότερα ο Θ. Αλοιμήσης υπενθύμισε πως το ΟΙΟΝ, που σε λίγες ημέρες (31/5) οργανώνει τον 3ο Αγώνα Δρόμου μαζί με τον ΘΕΣΠΙ, δεν έχει ζητήσει τίποτα από κανένα δημοτικό φορέα, ενώ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση.

Το αίτημα του Αθλητικού Ομίλου απορρίφθηκε τελικώς με 11 αρνητικές έναντι 2 θετικών ψήφων από τον κ. Κομνηνάκη και τη Γ. Λακαφώση.