logo


Η Ένωση Ποντίων Δροσιάς σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 19:30 στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη και Ρόδων).

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης η Ένωση, λόγω οικονομικής δυσπραγίας της, ζήτησε από το ΘΕΣΠΙ στήριξη ύψους 500 ευρώ, για τη φωτιστική και ηχητική κάλυψη, θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Οργανισμού την Τρίτη 12 Μαΐου. Και αν το ποσόν φάνηκε σε κάποια μέλη υπερβολικό για εκδήλωση μιας και μόνο ημέρας, όλοι εντούτοις συμφώνησαν πως η Ημέρα Μνήμης αποτελεί, εκτός από εκδήλωση, και τιμή για ένα ιστορικό γεγονός που αφορά αυτούς που ουσιαστικά έχτισαν τη Δροσιά.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσίασε η παρέμβαση του παριστάμενου δημότη Στ. Μιχιώτη, που επεσήμανε πως οι σχετικές αποφάσεις του ΘΕΣΠΙ λαμβάνονται όχι στο πλαίσιο καθορισμένης διαδικασίας και μετά από πληροφόρηση, αλλά με υποκειμενικά κάθε φορά κριτήρια, διαδικασία που δεν έχει μέλλον, όπως υποστήριξε.

“Τη διαδικασία αυτή ακριβώς θέλουμε να αλλάξουμε, και μάλιστα με το μαχαίρι στο λαιμό και με την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ επί θύραις” απάντησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Β. Δαρδαμάνης, συμπληρώνοντας πως ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο μιλά για όσα δεν έγιναν επί 4 χρόνια και επιμένοντας στην ανάγκη διατήρησης του Οργανισμού.