logo


ANAKOINΩΣΗ

Ο Δήμος Διονύσου συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στο παγκόσμιο πρόγραμμα εθελοντισμού Let’s Do It! Η φετινή μας συμμετοχή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην πολύτιμη αρωγή των χορηγών, των εθελοντών, των συλλόγων και των φορέων που έλαβαν μέρος στις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που συνέδραμαν ουσιαστικά για την πραγματοποίηση των δράσεων:

Χρυσός Χορηγός ήταν ο ΣΕΒΑ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής) και Αργυροί Χορηγοί οι εταιρείες BIC και 120 Έλληνες Κατασκευαστές Επίπλων.

Πολύτιμοι χορηγοί και υποστηρικτές της όλης εκδήλωσης ήταν επίσης πολλές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Διονύσου.

Από τον Άγιο Στέφανο: BORROΝ PAPEL ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΕΣΠΕΡΙΑ, EVEREST, GOLOSO, GINO DINO, IL GUSTO, ΚΟΝΤΑΚΗΣ, ΚΤΗΜΑ ΛΥΚΑΚΗ, ΣΕΡΑΛΙΔΗΣ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΕΡΡΗ.

Από την Άνοιξη: 4 COFFEE, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Η ΓΩΝΙΑ, ΕΑΡ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΑΒΑ ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΡΡΑΣ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, MINI MARKET ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, THE AZOR, ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΠΠΑΣ, ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Από το Διόνυσο: SAFE HOUSE.

Από τη Δροσιά: ΓΑΡΓΑΡΑ, DEW, ΚΑΒΑ ΔΡΟΣΙΑΣ, MAGIC.

Από το Κρυονέρι: ELIN OIL, ΜΑΡΚΕΤ ΛΙΝΑΡΔΟΣ, ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, PEQUENO CAFE, ΤΑΒΕΡΝΑ 3η ΓΕΝΙΑ, TASTE UP, ΦΟΥΡΝΟΣ ΝΟΥΣΗ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΦΩΤΟΣ, ΧΑΓΙΑΤΙ.

Από τη Ροδόπολη: ΤΟ ΣΤΕΚΙ, THE SMALL MARKET.

Από τη Σταμάτα: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ARC-GENERATORS, ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΙΠΙΝΙΟΣ.

Για πρώτη φορά τη δράση υποστήριξαν εθελοντές ιατροί. Ευχαριστούμε τον κ. Ιωάννη Νικολόπουλο – Χειρουργό ορθοπεδικό, τον κ. Ηλία Θεοδόση – Ενδοκρινολόγο, τον κ. Γεώργιο Σβούκα – Παθολόγο, τον κ. Γρηγόρη Μαρκόπουλο – οικογενειακό ιατρό, που χάρη στην παρουσία τους οι εκδηλώσεις διεξήχθηκαν με απόλυτη ασφάλεια.

Ευχαριστούμε επίσης τα κλιμάκια εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, τα οποία για άλλη μια φορά έδωσαν το «παρών», παρά το γεγονός ότι το ίδιο απόγευμα συμμετείχαν στην άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΦΟΡΟΣ 2015» ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η φιλοσοφία της φετινής διοργάνωσης, που καθρεφτίζει και τη βούληση της νέας δημοτικής αρχής, ήταν να πραγματοποιηθούν δράσεις και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Διονύσου. Το σύνθημα λοιπόν ήταν «7 Δημοτικές Ενότητες, 7 δράσεις».

Αναλυτικά την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 έλαβαν χώρα:

Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου

Καθαρισμός και παιδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το νερό και το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με τη συμμετοχή του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Αγίου Στεφάνου.

Δενδροφύτευση στο χώρο του σχολείου από το 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου.

Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης

Καθαρισμός και καλλωπισμός πλατειών Αγάπης, Αγίας Παρασκευής και της πλατείας επί της οδού Μυτιλήνης. Καθαρισμός πάρκου στο Λόφο Ανθέων.

Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

Δράση καθαρισμού αιωνόβιου δάσους κάτω από το Σταθμό του Τραίνου και περιβαλλοντικό παιχνίδι με τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου.

Δράση καθαρισμού περιοχής πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια της οδού Κίου.

Καθαρισμός της περιοχής εντός και εκτός σχολικού χώρου, δενδροφύτευση, διαμόρφωση ενός μικρού κήπου στο χώρο και βάψιμο ενός τοίχου από το Γυμνάσιο – Λύκειο Διονύσου.

Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς

Καθαρισμός ρέματος και πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και πλατείας Καζαντζάκη.

Καθαρισμός υαλοπινάκων και αλσυλλίου από το Γυμνάσιο – Λύκειο Δροσιάς.

Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου

Καθαρισμός στην περιοχή του γηπέδου και πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης μέσα από παιχνίδι θησαυρού, στο αλσύλλιο πίσω από την Πλατεία Πλαστήρα.

Γνωριμία με το κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, μέσα από σύντομη επίδειξη στο χώρο της περιοχής του γηπέδου.

Ανοιξιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το Νηπιαγωγείο Κρυονερίου.

Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας

Ανάπλαση και δενδροφύτευση στην πλατεία της Αμυγδαλέζας, παιδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση και τον εκφοβισμό, έκθεση “trash art”, καθαρισμός και ζωγραφική στη Στάση Λεωφορείου, γνωριμία με το κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου.

Η Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Δήμου Διονύσου, κ. Νάντια Μουργιά, επισκέφθηκε με μαθητές του ΕΠΑΛ όλα τα γυμνάσια του Δήμου και παρουσίασαν εικαστικό εργαστήρι κατασκευής γλυπτών από ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα τη σχολική βία.

Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης

Η Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης στήριξε  τις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης.

Το πρόγραμμα του σχολείου:

1. «Let’s do it μ’ ένα βιβλίο»: Έκθεση Βιβλίου με θέμα «Σεβασμός στο Περιβάλλον»

2. «Πρασινίζουμε την όψη του σχολείου μας»: Με τη βοήθεια της Εθελοντικής Οργάνωσης Green Belt, έγινε δενδροφύτευση στην πρόσοψη του σχολείου.

3. «Παίζοντας με μια φωτογραφία»: Στολισμός των διαδρόμων του σχολείου με φωτογραφίες των μαθητών και βράβευση των καλύτερων.

4. «Οι κούκλες αφηγούνται»: Έκθεση δημιουργιών του εργαστηρίου κουκλοθεάτρου του σχολείου, οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό βασίζονται σε ανακύκλωση χρησιμοποιημένων υλικών.

5. Συναυλία συγκροτήματος Encardia με μουσικές της Ελληνικής Παράδοσης της Κάτω Ιταλίας: η τέχνη στην εκπαίδευση και στην μάχη κατά της σχολικής βίας. Μια συναυλία φτιαγμένη για παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Το Νηπιαγωγείο Ροδόπολης δημιούργησε video με θέμα το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του Let’s Do It!, την Παρασκευή 24 Απριλίου διεξήχθη στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας, με την κ. Μιρέλλα Πολίδου, κατασκευή σαπουνιού με ανακυκλώσιμο οικιακό ελαιόλαδο.