logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ευκαιρία να περπατήσουν στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου αλλά και να μάθουν άγνωστες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας είχαν εκατοντάδες πολίτες το πρωί της Κυριακής 3 Μαΐου. Η δράση διοργανώθηκε  από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας και το Σωματείο Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ 100.3. Την πολύτιμη υποστήριξή τους προσέφεραν ο Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου και ο Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου. Την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση ανέλαβε ο κ. Βασίλης Κουτσαβλής, Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, Παναγιώτης Τσούκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το Κρυονέρι, Δημήτρης Ράικος.

Το κτήμα Τατοΐου βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου στους πρόποδες της Πάρνηθας και υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εκτείνεται σε 42.000 στρέμματα μοναδικής φυσικής ομορφιάς που περιλαμβάνουν κυρίως πεύκα, ενώ εντός του κτήματος βρίσκονται κτήρια της θερινής κατοικίας της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.