logo


Εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν την Κυριακή 26 Απριλίου στις δράσεις καθαρισμού, αναπλάσεων και καλλωπισμού που έλαβαν χώρα στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού Let’s Do It! Πρόκειται για παγκόσμια εθελοντική κίνηση καθαρισμού, με ενεργή παρουσία σε 112 χώρες και περισσότερους από 11 εκατομμύρια συμμετέχοντες. Μαθητές, ναυτοπρόσκοποι, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ομάδες εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, εξωραϊστικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων, τοπικοί φορείς αλλά και οι τοπικές αρχές των επτά κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

 Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας

 Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

 Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς

 Δημοτική Κοινότητα Αγ. Στεφάνου

 Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης

 Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης

 Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου

«Το πρόγραμμα Let’s Do It δεν έχει μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Οι δημότες έδειξαν ότι όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινωνικές ομάδες δρουν αποτελεσματικά και ταυτόχρονα ευαισθητοποιούν ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι υπόθεση μίας ημέρας, αλλά πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης. Μεταξύ των δράσεων ήταν:

Καθαρισμός της περιοχής της Αγίας Τριάδας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου και καθαρισμός της πηγής δίπλα στο εκκλησάκι. Καθαρισμός πάρκου στο Λόφο Ανθέων της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης, καθώς επίσης καθαρισμός και καλλωπισμός πλατειών. Καθαρισμός περιοχής πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Καθαρισμός πλατειών στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς. Καθαρισμός στο αλσύλλιο πίσω από την πλατεία Πλαστήρα, στη Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου. Επίσης, πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης μέσα από παιχνίδι θησαυρού και γνωριμία με το κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου. Ανάπλαση και δενδροφύτευση στην πλατεία Αμυγδαλέζας της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας (στο τέρμα λεωφορείων). Μαθητές από το ΕΠΑΛ Κρυονερίου δημιούργησαν γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ροδόπολης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δενδροφύτευση, εκθέσεις βιβλίου με θέμα «Σεβασμός στο Περιβάλλον» και δημιουργιών του εργαστηρίου κουκλοθέατρου του σχολείου, στολισμό των διαδρόμων με φωτογραφίες των μαθητών, ενώ η «αυλαία» έπεσε το απόγευμα με το συγκρότημα Encardia να χαρίζει στους παρευρισκομένους ήχους της ελληνικής μουσικής παράδοσης της Κάτω Ιταλίας.

Ο Δήμος Διονύσου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους χορηγούς για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων.