logo


Με τη χορηγία της Red Bull θα διοργανωθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου μέσα στο χώρο των Λατομείων Διονύσου οι αγώνες motocross Red Bull X-Fighters για το 2015. Πρόκειται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, για τον σπουδαιότερο παγκόσμιο θεσμό στο χώρο του freestyle motocross, ο οποίος πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια μπροστά σε πάνω από 100.000 θεατές σε sold-out αγώνες, και με εκατομμύρια θεατών μέσω Διαδικτύου.

 «Κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαιότητα, οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters θα αγωνιστούν στο μεγαλειώδες Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου, το οποίο διαχειρίζεται η Dionyssomarble, στην περιοχή όπου από την αρχαιότητα, εξάγεται το μάρμαρο με το οποίο δημιουργήθηκαν ιστορικά μνημεία από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, όπως η Ακρόπολη, και άλλα Κλασικά, Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά αριστουργήματα». Έτσι διαφημίζει το χώρο των αγώνων επίδειξης η Red Bull στην ιστοσελίδα της.

Φέτος για πρώτη φορά οι αγώνες διοργανώνονται στην Ελλάδα, στα Λατομεία της Dionyssosmarble, και ήδη πραγματοποιούνται συναντήσεις ανάμεσα στο Δήμο, στους ιδιοκτήτες των Λατομείων, εκπροσώπους της Red Bull και του ΣΠΑΠ, για την οργάνωση εκδήλωσης τέτοιου βεληνεκούς- που γεννά ορισμένα επιτακτικά ερωτηματικά:

Είναι έτοιμος ο Δήμος Διονύσου να υποδεχθεί ένα τέτοιο γεγονός;

Πού θα παρκάρουν οι μερικές χιλιάδες επισκεπτών που θα συρρεύσουν στο χώρο;

Πώς θα διευθετηθεί η κίνηση μέσα στην πόλη, όταν την περίοδο εκείνη ο κυκλοφοριακός φόρτος στη Λεωφόρο Διονύσου υπερδιπλασιάζεται λόγω των μετακινήσεων από και προς την παραλία του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης;

Πώς, επίσης, θα διευθετηθεί η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Θησέως ακόμη, μια που λογικά θα έχουν αρχίσει τα έργα για το αποχετευτικό δίκτυο της Εκάλης, τα οποία θα παροπλίσουν ένα μεγάλο κομμάτι των παραπάνω οδικών αρτηριών;

Πώς θα εξασφαλισθεί η πυρασφάλεια για την περιοχή εκείνη την ημέρα- μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου;

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, εκείνη την ημέρα αναμένεται να συρρεύσουν στην περιοχή περίπου 8000 επισκέπτες και πάνω από 2000 αυτοκίνητα. Η χορηγός εταιρεία θα δρομολογήσει λεωφορεία από το Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και την Κηφισιά για να διευκολύνει όσους δε θα χρησιμοποιήσουν ΙΧ, ενώ θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας με 125 άτομα, που θα εποπτεύουν το χώρο σε μεγάλη ακτίνα για να αποτρέψουν την είσοδο σε όσους δεν θα έχουν εισιτήριο αλλά και να διευκολύνουν την προσέλευση.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όπως υπογραμμίζει εργαζόμενος στα Λατομεία, καμία προετοιμασία δεν έχει γίνει, ενώ την ανησυχία τους εκφράζουν και οι Εθελοντές Διονύσου, μια που σε ενάμιση μήνα ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πλέον ορατός.