logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Κρίση & Αθλητισμός» που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Άνοιξης Α.Ο.Α σε συνεργασία με την εφημερίδα «ΒΟΡΕΙΝΗ» την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 στη φιλόξενη αίθουσα που διέθεσαν τα 120 Ενωμένα Εργοστάσια.

Ο σκοπός της ημερίδας, με την παρουσία εκλεκτών ανθρώπων του αθλητισμού που καλύπτουν όχι μόνο τα τμήματα που αναπτύσσει το σωματείο, αλλά ένα ευρύτερο φάσμα αθλητικής δραστηριότητας, είχε ως στόχο να αναδείξει το σημαντικότατο ρόλο του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη διαμόρφωση μιας υγιούς κοινωνίας, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε σήμερα.

Την προσέγγιση του θέματος «Κρίση & Αθλητισμός» ανέλαβαν ο Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής Αττικής και 5 φορές Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, ο Γιώργος Ζαραβίνας Διεθνής Πρωταθλητής Ελλάδος στο χάντμπολ, ο Δημήτρης Πιέτρης Πρωταθλητής Ελλάδος στα 110 εμπόδια στίβο, ο Περικλής Μπακοδήμος, Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Βόλει, ο Αχιλλέας Κουρέπης, πρώην Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και νυν Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΒΙΚΕΛΛΑΣ» του Δήμου Κηφισιάς, ο Ανδρέας Μαλάτος, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου και ο Μάριος Λουκάτος, μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ανάπτυξης Χάντμπολ του Α.Ο Άνοιξης.

Κατά κοινή ομολογία, η εκδήλωση πέτυχε. Οι ομιλητές ήταν εξαιρετικοί και ο τρόπος που προσέγγισαν τα θέματα ήταν  επίκαιρος και ουσιώδης. Η παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και πολλών παιδιών-αθλητών από όλα τα τμήματα που διατηρεί ο Α.Ο Άνοιξης, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επίσημη προσκεκλημένη και πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Πρωταθλήτρια Ελλάδος στη Σκοποβολή Άγη Κασούμη η οποία τιμήθηκε από τον εκδότη της εφημερίδας Βορεινή Νίκο Παπαδόπουλο και από τον Πρόεδρο του Α.Ο. Άνοιξης Δημήτρη Γιαρένη για την 37χρονη διαρκή ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυναν οι Βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Βασίλης Οικονόμου, ο καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Γκολφ Πέτρος Δούκας, η Πρόεδρος του ΔΣ των «120» Σοφία Αλτάνη  και ο Πρόεδρος του Α.Ο Άνοιξης Δημήτρης Γιαρένης. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο εκδότης της  εφημερίδας Βορεινή.

Την ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους  ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Γιάννης Καλαφατέλης, ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο» Παναγιώτης Μπιτάκος, ο Πρόεδρος του «ΘΕΣΠΙΣ» Βασίλης Δαρδαμάνης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ανθή Λουκάτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θανάσης ΚρητικόςΣτέφανος Κριεμάδης, Γιάννης Τσουδερός, Μιχάλης Τσιλιγκίρης και Κατερίνα Αυγέρη, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Χάρης Δαμάσκος , ο Πρόεδρος του Α.Ο Κρυονερίου Γιάννης Νάκας, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Χάντμπολ Κώστας Κότσιρας και η φετινή Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τη Ν. Ιωνία στο Χάντμπολ Λαμπρίνα Τσακάλου.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης αξίζει να αναφερθεί η συνεργασία που προέκυψε μεταξύ του Α.Ο Άνοιξης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά από πρόταση του εκπροσώπου του συλλόγου μας Μάριου Λουκάτου προς τον Καθηγητή Παναγιώτη Αλεξόπουλο την οποία και αποδέχθηκε, για την υποστήριξη και ανάληψη του αθλητικού management  του Α.Ο Άνοιξης από σπουδαστές του Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος του Α.Ο Άνοιξης Δημήτρης Γιαρένης δήλωσε : «Ο Αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για μια κοινωνία σε κάθε χρονική στιγμή και όχι μόνο σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Για εμάς στην οικογένεια του Α.Ο Άνοιξης, ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι διέξοδος, είναι κοινωνικοποίηση, είναι ανάγκη, είναι τρόπος ζωής. Ο Α.Ο. Άνοιξης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επιτελεί εκτός από αθλητικό και εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο».