logo


Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής, στο πλαίσιο της κατασκευής του αποχετευτικού της Εκάλης.

Από το πρωί συνεργεία της ΕΥΔΑΠ καλύπτουν τις πινακίδες σήμανσης στις λεωφόρους Θησέως, Διονύσου, Μαραθώνος καθώς και στις παράπλευρες οδούς. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Β. Λυρούδιας δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου, ίσως 15-20 ημερών, για να ξεκινήσουν και τα έργα κατασκευής του δικτύου, και πάντως αφού παράσχει η ΔΕΗ εργοταξιακό ρεύμα. Ο κ. Λυρούδιας τόνισε επιπλέον πως στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα, μέσα από Δελτίο Τύπου, εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να διευκολυνθούν κατά το δυνατόν οι δημότες και κάτοικοι Διονύσου στις μετακινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο αφορά στο δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο της Εκάλης, στο πλαίσιο του οποίου παροπλίζεται κυκλοφοριακά ένα τμήμα της Λ. Θησέως και της Λ. Διονύσου, ενώ οι εργασίες του θα διαρκέσουν περί τους 5-6 μήνες.

Οι προτεινόμενες διαδρομές, βάσει της μελέτης του γειτονιού Δήμου, είναι:

α. Ο κλάδος της Λεωφ. Θησέως με κατεύθυνση προς Δροσιά και Διόνυσο εκτρέπεται από την οδό Νυμφών και διαμέσου των οδών Ουρανίας – Κορυδαλλού εισέρχεται στη Λεωφ. Διονύσου, από όπου τα οχήματα κατευθύνονται προς Διόνυσο μέσω της Λ. Διονύσου και προς Δροσιά μέσω της οδού Θέτιδος – Καρδερίνας και εν συνεχεία με έξοδο στη Λεωφ. Θησέως.

β. Ο κλάδος της Λεωφ. Θησέως με κατεύθυνση προς Ν. Ερυθραία εκτρέπεται αριστερά στην οδό Ακακίας και μέσω της οδού Θέτιδος καταλήγει στη Λεωφ. Διονύσου από όπου στρίβοντας δεξιά στη Λ. Διονύσου και εν συνεχεία αριστερά στην οδό Κουμαριάς και διαμέσου της οδού Ηφαίστου καταλήγει στη Λ. Θησέως.

γ. Ο κλάδος της Λ. Διονύσου με κατεύθυνση τη Λεωφ. Θησέως συναντάται στον κόμβο με την οδό Θέτιδος και εκτρέπεται ανάλογα όπως αναφέρθηκε ανωτέρω.