logo


Έλεγχο παντού και στη Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης θα ζητήσει σε λίγες ώρες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρός της Π. Χρονόπουλος, μια που στην εισήγησή του παραθέτει στοιχεία από το δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα οικονομικά της Επιτροπής, τα οποία εμφανίζουν:

*διπλοκαταχωρημένα τιμολόγια

*πληρωμές από άγνωστους καταθέτες και από την πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Μήλα, πολλούς μήνες αφότου είχε παραδώσει στην νέα Δημοτική Αρχή

*τιμολόγια από προμηθευτές άλλους από αυτούς με τους οποίους είχε υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Διονύσου

*αλλά και μια “τρύπα” τουλάχιστον 14.000 ευρώ στον τομέα της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης

Με το επιπλέον δεδομένο πως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια ελέγχου σε βάθος τετραετίας για τη Σχολική Επιτροπή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της φωτιάς στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη πριν από δυο εβδομάδες, ο κ. Χρονόπουλος προτείνει τη μη έγκριση του απολογισμού για το περασμένο οικονομικό έτος, αλλά και την παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει και στην Επιτροπή ευθύνης του αντίστοιχος έλεγχος.

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα το βράδυ στις 6 στο Δημαρχείο θα παρακολουθήσει και ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ενώ αναμένεται να παραστεί και η πρώην Πρόεδρος για να δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.