logo


Οι πέντε από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης έδωσαν σήμερα αναλυτικά στη δημοσιότητα τις δράσεις που προγραμματίζουν για την Κυριακή του Let’s doi it Διόνυσος, στις 26 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα:

Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

*Δράση καθαρισμού αιωνόβιου δάσους κάτω από το Σταθμό του Τραίνου και περιβαλλοντικό παιχνίδι με τους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου.

*Δράση καθαρισμού περιοχής πάνω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τη συνέχεια της οδού Κίου.

Συνάντηση: 10.00 π.μ. Δημοτική Κοινότητα Διονύσου στην οδό Πλαστήρα 50

Συνδιοργάνωση: Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου,

Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου,

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Διονύσου,

Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης

Η δημοτική κοινότητα Ροδόπολης θα στηρίξει τις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης.

Το πρόγραμμα του σχολείου:
1. «Let’s do it μ’ ένα βιβλίο»: Έκθεση Βιβλίου με θέμα «Σεβασμός στο Περιβάλλον»
2. «Πρασινίζουμε την όψη του σχολείου μας»: Με την στήριξη της Κοινότητας Ροδόπολης και την βοήθεια της Εθελοντικής Οργάνωσης Green Belt, φυτεύουμε δέντρα στην όψη του σχολείου μας κι ενημερωνόμαστε για την ανάληψη δράσεων που θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. H Green Belt δραστηριοποιείται, κατά τα πρότυπα του διεθνούς κινήματος της Green Belt, παρέχοντας πληροφόρηση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και προώθηση του εθελοντισμού σε μαθητές και νέους.
3. «Παίζοντας με μια φωτογραφία»: Στολίζουμε τους διαδρόμους του σχολείου μας με φωτογραφίες των μαθητών μας. Βραβεύουμε τις καλύτερες.
4. «Οι κούκλες αφηγούνται»: Έκθεση δημιουργιών του εργαστηρίου κουκλοθεάτρου του σχολείου, οι οποίες στον μέγιστο βαθμό βασίζονται σε ανακύκλωση χρησιμοποιημένων υλικών, ξεχασμένων στα σπίτια μας.
5. «Παλιά παιχνίδια – μαθήματα ζωής»: παρουσίαση της συλλογής παλαιών παιχνιδιών της κας Ν.Καρακώστα, γιατί … τίποτε δεν είναι για πέταμα!
6. Συναυλία συγκροτήματος Encardia με μουσικές της Ελληνικής Παράδοσης της Κάτω Ιταλίας: η τέχνη στην εκπαίδευση και στην μάχη κατά της σχολικής βίας. Μια συναυλία φτιαγμένη για παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

“Οι encardia, τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες-διαλέκτους. Έχουν τσιμπηθεί πες από αράχνες, πες από βέλη πολλών και ποικίλων φτερωτών θεών και γι’ αυτό παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν αδιάκοπα, φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω αν βρεθούν όλοι μαζί. Στην αρχή νομίζεις ότι είναι συγκρότημα, αλλά όταν λίγο τους γνωρίσεις βλέπεις ότι είναι μεταξύ τους συγγενείς και μέλη μιας παράξενης οικογένειας. Τους αρέσει να ζωντανεύουν τα παραμύθια και να παραμυθεύουν τη ζωή αλλά όταν τελειώνουν όλα αυτά, εξαφανίζονται μαζί με τις αράχνες και τις νεράιδες, τις ταραντάτες και τους θρύλους τους. Προτιμούν να παίζουν μουσική στους δρόμους και στις πλατείες, αλλά τελικά παίζουν όπου κι αν τους συναντήσεις. Τους αρέσουν τα ταξίδια στις πεδιάδες και τα όρη του Νότου αλλά να παίρνουν και τους φίλους τους μαζί. Χαίρονται όταν να βλέπουν τους ανθρώπους να χορεύουν με την καρδιά τους και να τραγουδάνε λεεεεροτράγουδα. Μιλούν για «συναντήσεις» μάλλον, παρά για συναυλίες…”

Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς

Ο Σύλλογος Ασθενών Hellenic Pulmonary Hypertension – Πνευμονική Υπέρταση Ελλάς συμμετέχει στο πρόγραμμα Let’s do it Greece μαζί με τον Σύλλογος Γονέων Λυκείου Δροσιάς, την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ και πολλών άλλων Συλλόγων της περιοχής μας καθώς και εθελοντών πολιτών, για τον Δήμο  Διονύσου υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς, κου Χρήστου Ποτίδη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην περιοχή της Δροσιάς να δώσουν ένα χέρι βοηθείας να καθαρίσουμε τον Δήμο μας, να δώσουμε πνοή καθαριότητας στην Πόλη μας.

Δηλώστε συμμετοχή για τις δράσεις της Κοινότητας Δροσιάς, οι οποίες μεταξύ άλλων θα είναι ο καθαρισμός του Λυκείου Δροσιάς καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος του, ο καθαρισμός των πλατειών μας, ο καθαρισμός του ρέματός μας και ο γενικός «καλλωπισμός» της γειτονιάς μας.

Ελάτε μικροί μεγάλοι να ομορφύνουμε τον τόπο που μεγαλώσαμε, τον τόπο που ζουν τα παιδιά μας !!!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ομάδα στο Facebook:https://www.facebook.com/groups/letsdoitdionysos/  ή καλέστε στους συμμετέχοντες συλλόγους, στην κοινότητα της Δροσιάς 210 8131332 ή στο γραφείο εθελοντισμού 213 2030663

Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης

*Καθαρισμός και καλλωπισμός πλατειών Αγάπης, Αγίας Παρασκευής και της πλατείας επί της οδού Μυτιλήνης.

*Καθαρισμός πάρκου στο Λόφο Ανθέων.

Συνάντηση: 10.00 π.μ. στις εν λόγω πλατείες.

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης,

Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης,

Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Εξωραϊστικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Δημοτική Κοινότητα Κρυονερίου

*Δράση καθαρισμού στην περιοχή του γηπέδου και πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης μέσα από παιχνίδι θησαυρού στο αλσύλλιο πίσω από την Πλ. Πλαστήρα.

*Γνωριμία με το κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου μέσα από σύντομη επίδειξη στο χώρο της περιοχής του γηπέδου.

Συνάντηση: 09:45 π.μ. Πλατεία Πλαστήρα

Συνδιοργάνωση: Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΥΑΔΕΣ,

Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου,

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου,

Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ,

Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών Σχολείων Κρυονερίου