logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε τα γεγονότα που ξεκίνησαν με αφορμή την οικονομική τρύπα που βρέθηκε στον απολογισμό της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής και κατέληξε με την πυρπόληση των γραφείων της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να χαθούν όλα τα πρακτικά, τα τιμολόγια, οι προϋπολογισμοί αλλά και κάθε άλλο κείμενο ντοκουμέντο που θα αποδείκνυε την απάτη.

Η πυρπόληση έγινε μετά την ομόφωνη απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου να γίνει οικονομικός έλεγχος από το έτος 2011 μέχρι και το 2014 από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και ό,τι άλλο προβλέπει η νομοθεσία του αστικού συστήματος  και ενώ αναμενόταν  σχετική απόφαση και για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Όσο σαπίζει το καπιταλιστικό σύστημα, τόσο η δυσοσμία του δεν μπορεί να κρυφτεί.            Οι απάτες αυτές είναι ακόμα μια απόδειξη. Θυμίζουμε ότι οι σχολικές επιτροπές την τελευταία δεκαετία καλούνται να διαχειριστούν κάθε χρόνο όλο και μικρότερα κονδύλια για την λειτουργία των σχολείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ίδιες οι επιτροπές μέσω των διοικήσεών τους, αλλά και οι δημοτικές αρχές που όχι μόνο κάνουν “γαργάρα” την αντιλαϊκή πολιτική αλλά πρωτοπορούν και στην εφαρμογή της, καλούν τους γονείς να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι παροχές του κράτους, από βιβλία μέχρι και αναλώσιμα έχει δοθεί σε εταιρείες, θυμόμαστε τα CD και τις φωτοτυπίες πέρυσι, κάθε χρόνο η κατάσταση αυτή όλο και χειροτερεύει . Οι απάτες και τα σκάνδαλα αυτά είναι αποτελέσματα του “κυνηγιού” για μεγαλύτερο κέρδος από τις εταιρείες και τα μονοπώλια. Αυτό που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο με τις μίζες (προμήθειες) της Siemens, σε τοπικό επίπεδο εκφράζεται μέσα από τέτοιου είδους φαινόμενα. Η κλίμακα μόνο αλλάζει.

Καμιά αυταπάτη! Ο λαός, η τοπική κοινωνία να βγάλει συμπεράσματα. Πρόκειται για χρήματα που αφορούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και η “δικαιοσύνη” θα αποδοθεί μέσα από το λαό και για το λαό, καταδικάζοντας τις πολιτικές που γεννούν τα προβλήματα αυτά.

Το ΚΚΕ καλεί κάθε τίμιο αγωνιστή, κάθε λαϊκή οικογένεια που λυγίζει σήμερα κάτω από το βάρος των χρεών, της  ανεργίας, της ανασφάλειας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Τέρμα η υπομονή, η ανοχή, η εμπιστοσύνη. Ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της συσπείρωσης και της οργάνωσης μέσα από εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων, συλλόγους γυναικών σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε οργανωμένα, να υψώσουμε ανάστημα σε ένα σύστημα που υπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους, μικρά και μεγάλα συμφέροντα αλλά σε καμιά περίπτωση την εργατική τάξη και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Οι δεσμεύσεις, τα συμβόλαια, οι υποχρεώσεις όπως και οι συγκρούσεις συμφερόντων είναι δικά τους. Ο λαός δεν πρέπει να έχει προσδοκίες ότι μέσα από όλα αυτά μπορεί να προκύψει κάποιο όφελος.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να βγάλει συμπεράσματα και να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, το παζάρι συνεχίζεται.