logo


Μια διαφορετική εκδήλωση στο πλαίσιο του Let’ s do it Διόνυσος θα πραγματοποιηθεί φέτος  στο Δήμο μας: Από χρησιμοποιημένα/μαγειρεμένα λάδια η δράση “Σαπούνι για Όλους” (soap for all) θα διδάξει την τέχνη της παρασκευής σαπουνιού.

Το «Soap For All» είναι δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εργαστηρίου Σαπουνιού & Χειροτεχνίας «Ονειροδημιουργίες» (www.oneirodimiourgies.gr).

Με την βοήθεια ομάδων εθελοντών μαζεύονται υπολείμματα σαπουνιών από τα τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν, τα οποία απολυμαίνονται και ανακυκλώνονται για την παρασκευή νέων σαπουνιών που εν συνεχεία προσφέρονται σε κοινωφελή ιδρύματα.

Επίσης συλλέγεται χρησιμοποιημένο ή πολυκαιρισμένο ελαιόλαδο το οποίο μετατρέπεται σε φυσικό σαπούνι, που και αυτό προσφέρεται σε κοινωνικά παντοπωλεία και ομάδες που έχουν ανάγκη.

Τα σαπούνια που παρασκευάζονται δεν αποφέρουν χρήματα για κανέναν και σαν τελικό αποδέκτη έχουν μόνο κοινωφελή ιδρύματα και ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Green Key» που αφορά στα τουριστικά καταλύματα, ενώ παράλληλα έχει την υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η παρασκευή σαπουνιού θα γίνει στο ΚΑΠΗ Σταμάτας (Αλωνίων και 28ης Οκτωβρίου) την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 5.30 μ.μ.

Απαραίτητα υλικά: Χρησιμοποιημένο/μαγειρεμένο λάδι και συσκευασίες tetra-pack για το καλούπι.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Εθελοντισμού 213 2030663/639 και diavoulefsi-ethelontismos@dionysos.gr