logo


Μετά τα αυγά και τις κροτίδες στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στο Κρυονέρι, ήρθαν και οι καταστροφές στο Δημοτικό της Άνοιξης να προστεθούν στα- κατ’ ευφημισμόν- έθιμα των ημερών του Πάσχα στην πόλη μας. Για το γεγονός, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου  έχει ήδη εκδώσει σκληρή ανακοίνωση, στην οποία απαντά ο Δήμος Διονύσου με τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την αποκατάστασητων καταστροφών, ενώ επιπλέον τονίζει πως ρόλο κατασταλτικό έχουν μόνο οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Οι δυο ανακοινώσεις δημοσιεύονται παρακάτω:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Αγανάκτηση και θυμός είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορεί κανείς να έχει , αντικρίζοντας τις εικόνες τις καταστροφής μετά το χθεσινό ξεφάντωμα είκοσι ανεγκέφαλων που τήρησαν και φέτος ΤΑ ΕΘΙΜΑ.

Το σχολείο κατεστραμμένο για τρίτη συνεχή χρονιά!!!!!!! Σπασμένα τζάμια, καμένο προαύλιο……. Έχει γίνει θεσμός πια, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης να μαζεύονται και να εκτονώνουν την καταστροφική τους μανία ανάβοντας καπνογόνα, και πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες, για να γιορτάσουν το… «Χριστός Ανέστη».
Τι και αν ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου έστειλε επιστολή προς τους άρχοντες του τόπου για την λήψη μέτρων ώστε να προστατεύσουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…

 
Τι και αν ο σύλλογος του Δημοτικού συναντήθηκε με τους τοπικούς άρχοντες για να τονίσει το γεγονός και να προλάβει καταστάσεις… ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.
«Πώς να καλέσουμε την αστυνομία, ποιος αναλαμβάνει το κοινωνικό κόστος μας απάντησαν, όταν θα γίνουν προσαγωγές». Ποιος θα το αναλάβει τώρα;
«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε φύλαξη, αλλά ίσως θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε κάποιον υπάλληλο και σε αντάλλαγμα να του δώσουμε ρεπό» . Πώς θα μπορέσετε να πληρώσετε τώρα, με τι κόστος και με ποιων τα χρήματα;
Προσωπικά συνάντησα τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας λίγο πριν την Ανάσταση τονίζοντάς του ότι στο σχολείο έχουν εισβάλει νεαροί και πως τουλάχιστον η πόρτα της εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου θα έπρεπε να ήταν κλειστή. «Τους είδα και τους μάλωσα. Σας ξέρω τους είπε. Ρίξτε στο γήπεδο του μπάσκετ». Απάντησε και γέλασε. Άραγε θα αναλάβει τώρα την ευθύνη να καταγγείλει και να ονοματίσει ή απλώς θα πληρώσει τα σπασμένα;

Για να μην είμαι όμως άδικη, πρέπει να πω, πως αφού αφήσαμε τα παιδιά να εκτονωθούν, τραβήξαμε βίντεο και γιορτάσαμε με την ένταση που αξίζει στην ημέρα αυτή, καλέσαμε και την άμεσο δράση. Να μην καεί και ολόκληρο το κτήριο βρε αδερφέ…..
Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ της περιοχής, που περίμεναν πανέτοιμοι, παρακολουθώντας την προετοιμασία, να αρχίσουν οι φωτιές για να επέμβουν άμεσα και να παρέχουν εθελοντικά πάντα, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους!!! Βλέπετε είναι απλά πυρόσβεση. Δεν τους πέφτει λόγος για τα άλλα… Αλήθεια εκεί στο παρατηρητήριο του προφήτη Ηλία όταν δουν τον δράστη να ανάβει την φωτιά, θα περιμένουν πρώτα να ρίξει το σπίρτο και μετά απλά θα τρέξουν;
Καταλάβετε επιτέλους κύριοι ότι όποιος εμπλέκεται με τα κοινά με οποιονδήποτε τρόπο έχει ευθύνη. Καταλάβετε ότι όταν αναλαμβάνετε θέσεις εξουσίας έχετε ευθύνη. Ότι όταν η Τοπική Αρχή αδιαφορεί για σημαντικά θέματα και δεν είναι αντάξια την περιστάσεων, πρέπει να αντικατασταθεί.
Κατά τα άλλα σύντομα, στις 26/04/2015 ετοιμαζόμαστε σύσσωμοι για το LET’S DO IT ΑΝΟΙΞΗ. Τι ειρωνεία!!!!! Πραγματικά τι ΕΙΡΩΝΕΙΑ!!!!

Η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Καϊμενάκη Ντοά Γεωργία

Και η απάντηση του Δήμου Διονύσου:

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προχωρά ο Δήμος Διονύσου. Συγκεκριμένα υαλοτεχνικός, έχει κληθεί ν’ αποκαταστήσει τα σπασμένα τζάμια, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς τόσο την Κυριακή του Πάσχα, όσο και την Δευτέρα του Πάσχα και λόγω των επίσημων αργιών, δεν υπήρχε άνθρωπος για ν’ αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Στεφάνου.

 

Με λύπη ωστόσο, καταγράφουμε βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας για μια ακόμη φορά. Οι εικόνες απ’ το δημοτικό σχολείο της Άνοιξης, μόνο ντροπή προκαλούν. Γιατί αυτό που στο μυαλό ορισμένων μοιάζει με έθιμο, δεν είναι τίποτα παραπάνω από πράξεις βαρβαρότητας. Πράξεις οι οποίες προκαλούν βλάβη στο κοινωνικό σώμα, αφού καλούμαστε -δυστυχώς- να δαπανήσουμε τα χρήματα των δημοτών μας, για να τις αποκαταστήσουμε. Για μια ακόμη φορά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται ν’ ακολουθήσει το περιστατικό με την «κατ’ έθιμο» ενοχλητική στάση (πέταγμα αυγών κ.λπ.) νεαρών της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε λεωφορεία και συγκεκριμένα στη Γραμμή «509», στο Κρυονέρι. Μια ολόκληρη κοινωνία «καταδικάστηκε» ερήμην της, σε ακινησία. Τα λεωφορεία καθηλώθηκαν, μετά από απόφαση των εργαζομένων οδηγών της γραμμής κι οι δημότες που δεν είχαν άλλο μέσο για να κινηθούν, «εγκλωβίστηκαν».

Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως ο Δήμος Διονύσου, δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει κατασταλτικός μηχανισμός. Αυτό το ρόλο τον έχουν μόνον οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες πρέπει ν’ αναλάβουν ενεργό δράση, ώστε να μπορεί ν’ αφοσιωθεί απερίσπαστος στο έργο του. Είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχουν «παιδονόμοι» και πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας.

Η τοπική κοινωνία πρέπει σύσσωμη να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα και να σταθεί απέναντι στους «πρωταγωνιστές» τους. Γιατί εκτός απ’ την ευθύνη, υπάρχει και η συνευθύνη. Πρόσωπα γνωστά σε αρκετούς, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν το δήμο μας. Είναι ενδεικτικό, πως για τις «επιθέσεις» με αυγά, στα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια στο Κρυονέρι, είχαν συλληφθεί άτομα κατά το παρελθόν, που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.